Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg gaat nog even door: "Dan trek ik zelf de stekker eruit"

Sinds 2010 rijdt hij al in de Formule 1 en aan stoppen denkt hij voorlopig nog niet. Sterker nog, met zijn nieuwe contract bij Stake F1/Audi vanaf volgend seizoen is Nico Hulkenberg ook voor de komende jaren verzekerd van een stoeltje in de Formule 1.

Hulkenberg
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

37 wordt ie op 19 augustus en Nico Hulkenberg zal zeker nog twee jaar te zien zijn in de Formule 1, dankzij zijn nieuwe contract bij Audi/Stake F1. Naast Lewis Hamilton (39) en Fernando Alonso (43) is de Duitser de derde 'oudgediende' op de F1-grid. Wanneer het racepensioen van Hulkenberg in zicht komt, dat weet hij zelf ook nog niet.

“Ik ben 37 geworden, maar ik voel me eerlijk gezegd niet oud of voel niet dat ik richting mijn houdbaarheidsdatum ga”, vertelt de Haas-coureur in gesprek met Motorsport.com. “Ik hou me daar ook niet mee bezig. Op het moment heb ik nog wat er nodig is. Zolang dat het geval is, blijf ik doorgaan. Als ik het idee krijg dat ik de jongelingen niet kan bijbenen, dan trek ik zelf de stekker eruit. Nu ben ik nog niet op dat punt aangekomen, en ik weet ook niet wanneer ik daar wel ga komen.”

Hulkenberg reed tot nu toe 217 F1-races en behaalde daarin nog nooit het podium, een record dat hij graag nog eens van de hand wil doen. In zijn debuutjaar in de F1, 2010, pakte hij wel eenmaal poleposition. Fysiek gezien merkt Hulkenberg nog niet dat hij het aflegt tegen de jongere generatie coureurs in de Formule 1. “Maar je traint natuurlijk veel, en je hebt veel benchmarks en resultaten van vroeger. Fysiek gezien ben ik beter dan ooit, denk ik", zegt de Duitser.

“Dit wordt deels verklaard door de moderne medische voorzieningen die we tegenwoordig hebben, of andere voordelen ten opzichte van een aantal decennia geleden. F1 is een fysieke sport, maar niet op een manier zoals voetbal of tennis dat is waar sporters problemen hebben aan gewrichten en knieën. Formule 1 is een ander soort inspanning, en die is minder gevoelig voor leeftijd.”

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel