Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

IndyCar-kampioen veegt F1-speculaties van tafel: "Het is allemaal nep"

De afgelopen dagen waren er geruchten dat tweevoudig IndyCar-kampioen Alex Palou een optie zou zijn voor Audi in de Formule 1. Maar aan die verhalen maakt de Spanjaard nu eigenhandig een einde.

Start China Grand Prix
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg weet al een tijdje dat hij volgend jaar voor Stake F1 rijdt, dat vanaf 2026 het fabrieksteam van Audi wordt. Maar wie wordt er toch de teamgenoot van de Duitser? De namen van Valtteri Bottas en Gabriel Bortoleto worden het meest genoemd, maar ineens dook daar ook de naam van tweevoudig IndyCar-kampioen Alex Palou op. De Spanjaard heeft wat Formule 1-ervaring namens McLaren. Voor dat team kwam hij namelijk in actie tijdens de eerste vrije training voor de GP van de Verenigde Staten in 2022.

Palou wijst nu eigenhandig alle speculaties van de hand. "Het is allemaal nep. Ik weet dat je me niet op mijn woord kunt geloven, maar ik beloof het. Het is allemaal nep. Ik heb geen contact gehad met Audi. Nul", zo vertelt de Spanjaard tegenover IndyStar

Hij benadrukt daarbij ook dat zijn manager Roger Yasukawa geen contact heeft gehad met Audi. "Helemaal niks. Ik weet dat je het niet als waarheid kunt beschouwen, maar ik heb het niet gedaan. Ik ga niet veel zeggen, maar ik probeer niet om naar de F1 te gaan", zo licht Palou toch een tipje van de sluier op.

"Ik heb het geprobeerd in de F1. Ik kreeg een klein voorproefje en het was leuk. Ik heb ervan geleerd, maar het is niet gebeurd, dus ik voel me er goed over. Maar ik ben niet wanhopig als ik het nieuws zie en een e-mail naar Audi stuur met de tekst: 'hé, ik weet dat we geen contact hebben, maar kunnen we praten?'", zo lijkt Palou op een enigszins sarcastische manier te zeggen. Om vervolgens met het volgende te besluiten: "Ik zit goed, ik zit goed."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel