Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Italiaanse lof voor Verstappen neemt Bijbelse proporties aan: "'Mozes' bedwong de rode zee in Mexico"

Ja hoor, de Italiaanse media zijn er weer in geslaagd om de zegetocht van Max Verstappen tijdens de Formule 1 Grand Prix van Mexico fraai in beeldspraak te typeren. Het neemt Bijbelse proporties aan.

Verstappen Leclerc Perez Mexico race start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Verkleed als Mozes ging de rode zee voor Max Verstappen open bij de start van de Formule 1 Grand Prix van Mexico", zo schrijft de grootste Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. De krant spot een groot contrast tussen de Nederlander en Ferrari.

"Waar Verstappen voor de race nog ontspannen kletst over de zege van PSV op Ajax, verspeelt Ferrari alles bij de start. Bij het Mexicaanse Halloween-feest hoort snoep, maar ondanks een podium voor Charles Leclerc, kreeg Ferrari niet de zoetigheid waar het op hoopte."

Teamgenoot Sergio Perez krijgt er van langs: "Een slecht optreden, dit tot teleurstelling van het thuispubliek. Hij deed of Leclerc niet bestond, maar gelukkig kwam het Leclerc niet heel duur te staan."

Autosprint merkte op dat de race pas echt karakter kreeg toen Kevin Magnussen met zijn zware crash de rode vlag in het spel riep, maar dat doet niets af aan de prestatie van de Nederlander: "Weer was hij het die regeerde. Hij versloeg niet alleen alle andere coureurs, maar ook de recordboeken met de meeste overwinningen in één F1-seizoen. Perez nam ondertussen te veel risico en reed zichzelf uit de race."

Tot slot is het de Corriere della Sera die spreekt van een 'ramp' voor Perez. In de ogen van de krant vat de Mexicaanse GP het hele seizoen in een notendop samen: "Perez moest opgeven en Ferrari viel terug. Daarmee hield de illusie van Ferrari slechts kort stand. De show was er op zaterdag, maar niet op zondag."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore