Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media zien 'brutaal' McLaren aanval openen op 'Koning Verstappen'

Lando Norris pakte met een geweldige ronde de poleposition voor de Grand Prix van Nederland. De Brit deed dat in het hol van de leeuw en dat is ook de Italiaanse media niet ontgaan.

Norris Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Corriere della sera houden ze nog een slag om de arm. De Italiaanse krant is onder de indruk van McLaren, maar óók van Max Verstappen: "Norris vliegt en pakt de pole in Nederland, terwijl Ferrari het erg zwaar heeft in Zandvoort. McLaren laat zien dat men overal uit de voeten komt. Toch vloog ook Verstappen maar was het Norris die simpelweg nog sneller was."

Bij Gazzetta dello sport is het gevoel wel anders. De 'roze krant' is van mening dat de strijd om het kampioenschap nu écht kan gaan losbarsten: "De strijd van de waarheid! Er kan een wereldkampioenschap geopend worden dat al gesloten leek te zijn. Tot nu toe was het Norris die een super pole pakte op het circuit van Verstappen. Om te winnen zal hij echter over het tabù van de start moeten stappen."

"Opvallend was trouwens dat Norris een waanzinnige pole veroverde om vervolgens niet eens te lachen. Hij zal waarschijnlijk al aan de race denken, die hij eigenlijk alleen maar kan verliezen want hij is het aan zijn stand verplicht om te winnen vandaag. Hij moet het afronden. McLaren is het nieuwe Red Bull qua snelheid maar moet nu nog leren hoe perfect te executeren. En het startsyndroom van Norris moet dus overwonnen worden. De bolide staat er echter, want Red Bull is ingehaald qua pace en snelheid maar nog niet in de stand. Ferrari staat ook verder naar achteren maar zag dit aankomen. Ze zullen defensief te werk gaan om punten te pakken."

Ook bij Corriere dello Sport is er aandacht voor het 'brutale' McLaren dat in het hol van de leeuw Verstappen versloeg: "McLaren brutaal tegen de koning! Na drie jaar pakt Verstappen geen pole en is het Norris die zijn McLaren op P1 heeft gezet. Hij en McLaren hebben nu de kans om de puntjes op de i te zetten."

"Het is duidelijk dat ze op dit moment de eerste kracht zijn in het veld. Norris moet het nu afmaken maar dat is geen eenvoudige opgave want ook Verstappen is al het hele weekend onwijs snel. Hij is de baas van het huis in Nederland en leverde nog bijna terwijl hij niet in de snelste bolide zit. Super Max heeft echter ook gevaar van achteren met Piastri. Leclerc heeft een mirakel nodig om nog op het podium te komen."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel