Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Qatar 2023

Italiaanse media zien 'robot' Verstappen excelleren en kraken Hamilton

In de Italiaanse media zag men hoe Ferrari weer een kleurloze race afwerken, terwijl robot Max Verstappen op de automatische piloot naar de zege reed. Lewis Hamilton maakte geen goede beurt.

Verstappen Qatar Start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Terwijl achter hem de ene na de andere coureur omviel, zag de Italiaanse media hoe Max Verstappen de race weer domineerde. "Max regeert", zo kopt de Gazzetta dello Sport namelijk op maandagochtend. "De wereldtitel die op zaterdag werd gewonnen moest gevierd worden op zondag met de veertiende zege van het Formule 1-seizoen."

"Ditmaal liet hij niks over van de concurrentie, door tevens de snelste ronde op zijn naam te schrijven. Het was zoals gewoon een overwinning van Verstappen, van een robotcoureur. Met nog vijf races te gaan kan Verstappen het aantal overwinningen in een seizoen verbeteren. Ondanks de zware omstandigheden leek Verstappen op de automatische piloot te rijden. Niet een keer overtrad hij de track limits, wat zijn robotkant weer liet zien. En dat terwijl Perez maar liefst zes keer de fout in ging."

Verder viel op dat Hamilton een kampioensonwaardige fout maakte. "In de strijd om P2 in het kampioenschap liet Mercedes een grote kans liggen, nadat Hamilton tegen Russell aanreed. Russell reed vervolgens een sterke race, maar de schade voor Ferrari bleef beperkt na de niet-start van Sainz. Het was overduidelijk de schuld van Hamilton, de crash. Wellicht had Mercedes vooraf duidelijker moeten zijn, maar bij afwezigheid van Toto Wolff is dat misschien niet gelukt. Een grote fout van een kampioen als Hamilton."

Piastri valt positief op

De roze sportkrant moet ook nog even benadrukken hoe sterk het weekend van Oscar Piastri was. Hij won de sprintrace en werd tweede op zondag. "Hij mag een enorm talent genoemd worden. Eerste en tweede in een weekend, hij heeft een mooie toekomst in het verschiet liggen, dat moge duidelijk zijn. Norris had op zondag een betere pace, maar moest van zijn team zijn positie behouden."

Het viel ook de Corriere dello Sport op. "Met Piastri heeft men een ster in huis, die nog tot 2026 vastligt. Onze complimenten", schrijft het medium, dat ziet dat Ferrari echt voorbij is gestreefd. "Bij McLaren en Mercedes zien we progressie, maar hetzelfde kan van Ferrari niet gezegd worden. Men zegt bij Ferrari dat McLaren sterk was in Japan en Qatar door de karakteristieken van het circuit en daardoor de tweede kracht was. Dat klopt niet, want McLaren is al sinds de GP van Groot-Brittannië de tweede partij achter Red Bull."

De Corriere della Sera is tot slot ook weinig positief over het eigen Ferrari. "Ferrari verliest, Leclerc redde Ferrari nog wel, nadat Sainz niet van start kon gaan, maar het was voor Ferrari een weekend waarin niets functioneerde. Ondanks de fout van Hamilton wist Mercedes nog punten uit te lopen op Ferrari. Een fikse tegenvaller voor het team, dat een belangrijke race weggooide. Misschien hadden ze de racepace van Verstappen kunnen evenaren."

Laatstgenoemde had in ieder geval weer een rustige dag. "Terwijl de rest bezig was met de warmte en de track limits, deed Max zijn titel eer aan door ook op zondag te winnen."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel