Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jordan zag 'onvermijdelijke' Verstappen-clash: "Dan kijken we naar een andere race!"

De touché tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is een veelbesproken onderwerp na de Grand Prix van Hongarije. Wonderwel was er geen grote schade bij een van de coureurs. Voormalig teambaas Eddie Jordan zag de clash al van mijlenver aankomen.

Max Verstappen en Lewis Hamilton hebben nogal een geschiedenis met elkaar in de Formule 1. Iedereen kan zich nog wel 2021 herinneren, toen de twee kemphanen voortdurend met elkaar aan het vechten waren. De twee kwamen elkaar tegen op Silverstone, waarbij Verstappen hard de muur in vloog. En op Monza eindigden de twee bovenop elkaar en konden ze allemaal een nulscore noteren.

Sinds dat strijd zijn de twee elkaar eigenlijk niet meer tegengekomen, omdat Mercedes de reglementen maar niet wist te doorgronden. De laatste race staan de Zilverpijlen er echter steeds vaker bij en dan is het dus ook onvermijdelijk dat de twee rivalen van weleer elkaar weer tegengekomen. In Hongarije raakten ze elkaar zelfs, nadat Verstappen een ultieme inhaalactie probeerde in te zetten.

Voormalig teambaas Eddie Jordan is heel duidelijk in zijn oordeel over het incident. "Het was zo duidelijk als de nacht de dag opvolgt. Ik houd Max hier niet verantwoordelijk voor. En iedereen die denkt dat een wereldkampioen, met de statuur en de rijstijl van Max Verstappen... Als je me probeert te vertellen dat hij tot het einde van de race achter Lewis Hamilton zou blijven zitten, dan denk ik dat je niet naar dezelfde race hebt gekeken", zo begint Jordan zijn verhaal in de Formula for Success-podcast.

"Het was dus onvermijdelijk, wanneer het ook zou gebeuren. Hij bouwde het steeds verder op en toen had hij zijn beste kans op het rechte stuk met DRS. Hij ging naar de binnenkant en dat was de perfecte plek om naartoe te gaan. Ik probeer dan uit te zoeken wie wat deed. En ik zeg je dat Lewis zijn rechtervoorwiel het linkerachterwiel van Max de lucht in gooide. Er is dus geen twijfel over dat Max voor lag. Of hij de bocht zou halen, dat weten we niet. Voor mij is het een raceongeluk. Als hij daar een straf voor had gekregen, zou die erg hard zijn geweest", zo deelt Jordan zijn mening.

Bovendien was Verstappen gefrustreerd, vooral door de mislukte strategie. Hij uitte zich daarbij veelvuldig over de boordradio. "Als ik naar Max luisterde, was dat ongemakkelijk. Ik houd niet van al zijn uitspraken en hij was het hele weekend prikkelbaar." Daarbij gaat de oud-teambaas ook nog in op de avonturen van Verstappen buiten de baan. Hij reed namelijk nog een stint voor Team Redline in de virtuele 24 uur van Spa-Francorchamps. "Ik ben geen voorstander van simraces tot drie uur 's nachts. Daar houd ik niet van. Maar wat een coureur doet nadat hij naar huis is gegaan, is zijn zaak en niet echt die van iemand anders. Tenzij je iets belachelijk stoms doet."

Ook interessant:

De Grand Prix van Hongarije zorgde voor flinke opschudding in de Formule 1. Een woedende Max Verstappen op de boordradio, twee McLaren-coureurs die vraagtekens hadden bij de teamorders en een touché tussen Verstappen en Lewis Hamilton. Joris Mosterdijk bespreekt alle gebeurtenissen met Ruud Dimmers en speciale gast Rudy van Buren in een gloednieuwe podcast van RacingNews365!

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel