Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen geeft Mercedes-gesprekken toe, zet Red Bull op scherp

In 2025 stapt Max Verstappen niet over naar Mercedes, maar dat betekent niet dat de geruchtenstorm is gaan liggen. Jos Verstappen, de vader van Max, geeft toe dat er gesproken is met de Duitse constructeur.

Max Verstappen Jos Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nu Red Bull flink is teruggevallen, komen de geruchten over de toekomst van Max Verstappen weer op gang. De wereldkampioen blijft in 2025 definitief bij Red Bull, maar het is nog ongewis wat er vanaf 2026 gaat gebeuren. Er zijn veel geruchten over een mogelijke overstap naar Mercedes en Jos Verstappen geeft toe dat er dit jaar al gesprekken zijn gevoerd. Oriënterend, weliswaar.

"We houden alle opties altijd open en kijken rond", vertelt Jos in De Coen en Sander show. "We zijn geen mensen die snel overstappen naar andere teams, maar je moet wel je oren en ogen openhouden voor de toekomst. Dat blijft zo, want we willen in de snelste auto zitten en wedstrijden winnen. Op dit moment ziet het er echter niet naar uit dat dat het geval is."

Dus als Red Bull niet verbetert, is de kans op een overstap groter? "Dan zal het groter worden, ja. We hebben gesprekken met Mercedes én andere teams gehad. Je ziet elkaar constant op het circuit en praat met elkaar, maar niet in die mate dat er over contracten gesproken wordt. Je wil gewoon weten wat er aan de orde is en hoe het eruitziet. Je houdt alles in de gaten. We willen toch wedstrijden en kampioenschappen blijven winnen."

Tot slot zet Jos Red Bull op scherp voor als Max het kampioenschap niet wint. "Dan zullen we niet blij zijn met de ontwikkelingen en is het aan Red Bull om het volgende jaar wel een auto te bouwen die wedstrijden kan winnen. Het is wel een mislukt seizoen als we geen kampioen worden, zeker als je kijkt hoeveel punten je nu hebt. Maar we kijken er positief naar en hopen dat Max nog een paar wedstrijden gaat winnen dit jaar." 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel