Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kamp Verstappen staat perplex van alle aandacht: "Dat kan je van tevoren niet bedenken"

De successen van Max Verstappen zorgen voor een vloedgolf aan aandacht in Nederland en de rest van de wereld. Zijn manager Raymond Vermeulen vindt het heel bijzonder en benadrukt dat Verstappen daar zelf ook een rol in speelt.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Meer dan vijftig Grand Prix-overwinningen, drie wereldtitels en talloze records: de successen van Max Verstappen staan buiten kijf. Buiten het circuit is de Nederlander ook immens populair, voornamelijk in zijn eigen land. Of het kamp Verstappen zo'n golf aan aandacht had verwacht? Volgens manager Raymond Vermeulen niet.

“Nee, dat kan je van tevoren niet bedenken", vertelt Vermeulen tegenover Formule 1 Magazine. "Maar als je hem zo ziet staan, en hoe... Het begint eigenlijk al in Oostenrijk, sinds 2016. Dáár begon het. Toen hebben we samen met Red Bull flink ingezet op activering. Maar ook door het verhaal te vertellen dat het gewoon een prachtig circuit is, met een superatmosfeer en goede infrastructuur. Dat hebben ze toen allemaal prachtig geregeld, die Grand Prix hebben we samen wel op de kaart kunnen zetten.”

"De nieuwe generatie trekt nieuw publiek aan"

Vermeulen ziet dat Verstappen en zijn naaste concurrenten voor een positieve ontwikkeling hebben gezorgd. "De Formule 1 verkeert op dit moment gewoon in een hele goede staat. Max is daar, denk ik, één van de leidende figuren in geweest. Door wat hij laat zien op de baan, aan fan engagement… Maar ik denk ook dat de nieuwe generatie, jongens als Charles Leclerc, Carlos Sainz en Lando Norris, een nieuw publiek aantrekt.”

Maar waarom is Nederland toch zo in de ban van Verstappen en de Formule 1? "Ik denk dat Nederland wel een volk is dat op het moment dat er succes is, kijk naar het Nederlands elftal, daar achteraan loopt. Dat is prachtig om te zien. Maar het is zeker mooi om te zien dat die Nederlandse fans op andere circuits ook in groten getale aanwezig zijn. Dat is wel iets dat ook door Max en zijn prestaties op de baan zo gelopen is”, sluit Vermeulen af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel