Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

Koele kikker Piastri reageert op excuses Hamilton: "Om meer kan ik niet vragen"

De wedstrijd van Oscar Piastri ging het putje in nadat hij geraakt werd in gevecht met Lewis Hamilton. Hij reageert na de race op de excuses van de zevenvoudig wereldkampioen.

Piastri Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het incident met Lewis Hamilton moest Oscar Piastri naar binnen voor een nieuwe voorvleugel, en raakte hij zijn puntenfinish in de Grand Prix van Italië kwijt. Lewis Hamilton kreeg een straf van vijf seconden, maar dit maakte de race voor de rookie niet meer goed. De jonge Australiër finishte de race op de twaalfde plek, nadat hij nota bene zelf nog een tijdstraf van vijf seconden pakte na een incident met Liam Lawson.

"Duidelijk niet de middag waar we naar op zoek waren", begint Piastri na de race al zuchtend tegenover de aanwezige media, inclusief RacingNews365. Piastri kwam halverwege de race ook nog eens zijn teamgenoot Lando Norris tegen. "Het was natuurlijk niet ideaal", zegt hij er zelf over. "Maar na dat incident waren onze beide wagens in orde. Binnen het team zal er vast nog over gesproken worden, daar ben ik zeker van. Het was geen ideaal scenario." Het gebeurde volgens hem namelijk absoluut niet expres. "Ik kon niet heel veel meer afremmen dan dat, ik zat tegen het verremmen aan, het was op het randje. Aan het einde is er niets gebeurd. "

Excuses

Geen goede zondag dus voor Oscar. Zijn race was pas echt voorbij toen hij in gevecht met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zijn voorvleugel beschadigde. Piastri koestert geen wrok jegens Hamilton. "Ik denk niet dat er veel is goed gegaan als ik eerlijk ben. Het belangrijkste punt was natuurlijk het contact met Lewis. Hij heeft zijn excuses aangeboden en een penalty gekregen. Ik kan niet om meer vragen."

De McLaren-coureur ziet in dat het een fout was van Hamilton: "Hij verplaatste zich volgens mij en beetje teveel naar rechts en dat gebeurt al snel in die bocht. Het is erg krap in die bocht. Maar hij kwam zich verontschuldigen, en er is niet veel meer aan de hand dan dat", concludeert de McLaren-coureur.

Bekijk hieronder het moment terug dat de Mclaren-teamgenoten elkaar raken:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel