Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Krankzinnige' F1 krijgt er flink van langs: "Het slaat nergens op"

Het is zeker niet makkelijk om je entree in de Formule 1 te maken. Een van de coureurs die het niet is gelukt, is Mitch Evans. De Nieuw-Zeelander haalt nu hard uit naar de F1, zeker als het gaat om de kansen die je krijgt om je entree te maken.

Start Djedda 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het aantal coureurs dat de afgelopen jaren vanuit de Formule 2 naar de koningsklasse van de autosport is doorgestroomd, is vrij minimaal. Bovendien keren oude rotten terug naar de F1, denk daarbij aan namen als Nico Hulkenberg en Daniel Ricciardo. Al met al is het lastig om als jonge jongen te debuut te maken in de Formule 1 en je lijkt er tegenwoordig meer geluk dan wijsheid voor nodig te hebben.

Een van de coureurs die de stap vanuit de toenmalige GP2 niet wist te maken naar de koningsklasse van de autosport, is Mitch Evans. Hij rijdt nu in de Formule E namens Jaguar en haalt hard uit naar de Formule 1. "Het moeilijkste was om een zitje te krijgen voor F1-tests. Ik heb dagen op de simulator gezeten en was sneller en competitiever dan de racecoureurs, maar het heeft niets opgeleverd", zo vertelt Evans tegenover Total-Motorsport.com. "Je hebt gewoon een bizarre situatie nodig. Zelfs als je een reservecoureur probeert te worden, zijn er gasten die betalen om reservecoureur te zijn. Het is belachelijk."

"Als je echt in de F1 zit en weet hoe het werkt, is de sport dement. Kijk naar Nyck de Vries. Hij zou helemaal geen kans maken op een F1-zitje, toen kreeg hij een gratis kans toen Alex Albon ziek werd in Italië. Hij deed het goed en dan is hij ineens heel goed. Maar hij is dezelfde coureur als alle andere jaren. En kijk naar Oliver Bearman. Het zijn goede jongens, maar de week voor zijn invalbeurt kwalificeerde hij zich als 18e in Bahrein en dan krijgt hij een kans bij Ferrari."

'Vreemde wereld'

Evans vervolgt zijn verhaal over Bearman: "Hij heeft het goed gedaan, maar hij zat in een van de beste auto's en hij zal er waarschijnlijk een kans uit halen. Het draait allemaal om perceptie, maar teams willen geen risico's meer nemen met coureurs. De enige manier om daar te komen is door een waanzinnige kans te krijgen. Ze zullen nooit zomaar een gokje wagen. Je kunt alle data hebben, een uitmuntend cv in de juniorcategorieën en in de simulator, maar dan kun je nog steeds geen kans krijgen. Het is een rare sport, het slaat nergens op."

"Veel jongens krijgen kansen door geld mee te brengen. Kijk naar Sergio Perez, hij brengt nog steeds geld in het laatje bij Red Bull en daar kun je niet tegenop. Hij is geen slechte coureur, maar daar concurreer je wel tegen. Het is moeilijk om het op pure verdienste tegen een coureur op te nemen. Zo is het nu eenmaal. Veel F1-coureurs die naar de Formule E komen, krijgen een enorme realiteitscheck. En het is jammer dat het niet lukte met De Vries. Ik weet echter niet of dat ons in een kwaad daglicht stelt."

Evans kan het niet laten om nog een sneer uit te delen. "Het is een vreemde sport, een vreemde wereld, maar het is niet allemaal gebaseerd op pure prestaties. Het is niet zoals tennis, golf of voetbal, waar je op elk moment je vaardigheden kunt laten zien. Teams gaan voor veiligere keuzes of mensen in hun eigen poule."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel