Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lambiase grapt na gekibbel met Verstappen: "Dat is mijn grootste angst"

Max Verstappen en Gianpiero Lambiase. Het leukste Formule 1-koppel dat er is? Het winnende duo is als twee handen op een buik en hun radiocommunicatie staat de laatste jaren regelmatig in de spotlights. Voor een van de eerste keren staan ze nu samen achter één microfoon. Het levert hilarische gesprekken op!

Verstappen Lambiase Qatar 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Red Bull-duo bestaande uit drievoudig kampioen Max Verstappen en zijn engineer Gianpiero Lambiase is eigenlijk niet meer weg te denken uit de Formule 1. Samen werden ze drie keer de beste van de wereld, in 2021, 2022 en 2023. De communicatie tussen de twee heren via de boardradio ligt regelmatig onder de loep, omdat ze soms wat passief agressief over kunnen komen, maar feit is dat de twee enorm goed door een deur kunnen.

In de nieuwste Talking Bull podcast van Red Bull zitten de twee in de Red Bull-fabriek in Milton Keynes samen achter de microfoon. Verstappen bijt de spits af. Gaat het winnen niet vervelen, Max, nu je drie jaar op rij kampioen bent geworden?

"Het is een teamprestatie natuurlijk! Dit jaar is de auto geweldig geweest om in te rijden, best dominant. Ik probeer er het maximale uit te halen. Of ik verveeld raak? Nee, van niet winnen zou ik pas verveeld raken! Dit is veel beter, dit motiveert me elke dag opnieuw, om hier in de Red Bull-fabriek terug te keren en me voor te bereiden op de komende races."

Dé steun en toeverlaat van Verstappen als hij in de auto zit, is natuurlijk zijn engineer Lambiase. Het duo is onafscheidelijk en kibbelt soms op de radio. Toch kunnen ze niet zonder elkaar meer door het F1-leven. Is het winnen 'GP' inmiddels gaan vervelen? Hij reageert ludiek, met een knipoog naar de 'ophef' om niets van een paar weken terug.

"Nou, mijn grootste angst is het moment waarop we meer tegenstand gaan krijgen, dat we niet meer elke race winnen, want als je nu al ziet hoe Max me behandelt...", grapt hij, alvorens Verstappen en de rest van de studio in lachen uitbreekt. "Ik kijk echt niet uit naar die dag", grijnst de Brit.

"Het komt wel goed, we hebben eerder al periodes gehad waarin we niet wonnen!", reageert Verstappen.

Check hieronder het meest recente opvallende moment tussen de twee op de boardradio. Het artikel gaat daaronder verder.

Buitenechtelijke relatie?

Verstappen liet al na het winnen van zijn eerste wereldtitel weten dat hij nooit meer zonder Lambiase aan zijn zijde in de Formule 1 wilde racen. "Als hij stopt, stop ik ook." Woorden die recent andersom werden herhaald door de gelauwerde engineer.

Zelfs in hun vrije tijd zien de twee elkaar weleens, maar niet vaak, want de twee brengen op de baan al meer dan genoeg tijd met elkaar door. Lambiase legt uit. "Er zijn zoveel races en je wordt zo veel 'gedwongen' om tijd met elkaar door te brengen, dat het oneerlijk zou zijn om van Max te verwachten dat hij nog meer tijd met me doorbrengt. Andersom geldt dat ook."

Verstappen vult aan. "Ik kom naar Groot-Brittannië om in de simulator te zetten. Daarna ben ik heel blij om weer naar huis te gaan. Zoals GP al zegt, we doen zoveel races samen, het is mooi om je vrije tijd met je familie en vrienden door te brengen. In de zomervakantie hebben we wel een dag samen doorgebracht! Dus ja, het is mooi om dat zo nu en dan te doen. Maar goed, volgens mij zien we elkaar vaker dan hij zijn vrouw en ik mijn vriendin zie."

Het is net een tweede relatie, niet Max? "Het is heel intens", fluistert hij in de microfoon. "Een makkelijkere relatie, dat is zeker", lacht Lambiase.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel