Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Lambiase spreekt Horner stellig tegen over Red Bull-samenwerking met Verstappen

Is er maar één race-engineer die met Max Verstappen kan samenwerken? Is dat Gianpiero Lambiase? De race-engineer in kwestie denkt dat dat nonsens is.

Verstappen Lambiase Horner Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen wil niet meer zonder Gianpiero Lambiase als race-engineer en als het aan de Brit ligt gaat hij ook nog zo lang mogelijk door aan de zijde van de Red Bull-coureur. Toch denkt hij niet dat hij de enige race-engineer is die door een deur zou kunnen met Verstappen.

Dat in tegenstelling tot Christian Horner, die van mening is dat Lambiase de uitverkorene is. Alleen de huidige Red Bull-man kan als race-engineer omgaan met de unieke karaktereigenschappen van Verstappen, riep de teambaas vorig jaar. Lambiase spreekt hem tegen in gesprek met SpeedCafe.

"Ik ben er zeker van dat er andere race-engineers zijn die net als ik op succesvolle wijze met Max samen zouden kunnen werken. Het gaat er namelijk om dat je snapt wat een coureur nodig heeft, op emotioneel vlak een klik hebt en je weet aan te passen aan de verschillende persoonlijkheden waar je mee werkt. Of dat een coureur is of iemand anders op kantoor, het maakt geen verschil."

Ruwe diamant

Door de jaren heen heeft Lambiase Verstappen zien veranderen, zich zien ontwikkelen. De Nederlander is uitgegroeid tot een gepolijste diamant. "Als coureur was hij een zeer ruwe, ongepolijste diamant toen hij bij het team kwam. Door de jaren heen heeft het team er mede voor gezorgd - en ik zou het jammer vinden als Max anders beweert - dat hij zich op alle vlakken heeft ontwikkeld tot een gepolijste coureur."

Op één vlak in het bijzonder is Verstappen van uitzonderlijk niveau, legt Lambiase uit. "Er waren een hoop andere coureurs in de paddock die ooit bandenfluisteraars werden genoemd, maar nu is het alleen Max die de beste stints af weet te leggen, langere stints, met minder slijtage. Het is heel indrukwekkend om te zien", aldus de race-engineer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore