Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Lammers begrijpt Red Bull-beslissing over Perez en Ricciardo: "Daar gaat het om"

Sergio Perez en Daniel Ricciardo staan flink onder druk, maar mogen het seizoen wel afmaken bij Red Bull en Visa Cash App RB (RB). Jan Lammers begrijpt dat wel, zo vertelt hij in een interview met RacingNews365.

Perez wet Qualifying Belgium
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daags na de Grand Prix van België kwamen Christian Horner en Helmut Marko bij elkaar om de situatie bij Red Bull te bespreken. Eén van de belangrijkste punten was hoe het team om zou gaan met Sergio Perez en Daniel Ricciardo. De beide coureurs presteerden voorlopig niet volgens verwachting en onder andere Liam Lawson stond al te trappelen om mogelijk één van de stoeltjes over te nemen.

Zo ver zou het uiteindelijk niet komen. Red Bull besloot om Perez en Ricciardo het seizoen af te laten maken, al stelde Marko wel dat 'voor 2025 de kaarten opnieuw geschud zouden worden'. Het team van Max Verstappen hoopt zo met Perez de constructeurstitel binnen te slepen nu met name McLaren flink op de deur klopt. Jan Lammers snapt dat Perez en Ricciardo aan mogen blijven.

"Dat is iets wat ik al wel verwachtte", stelt Lammers in een interview met RacingNews365. "Het gaat er niet om dat je Perez moet vervangen, het gaat er natuurlijk om dat je iemand moet vinden die gelijk beter gaat presteren. Dat is het punt. Een aantal van zijn slechte prestaties waren te wijten aan het feit dat hij werd geslachtofferd ten gunste van Verstappen. In België moest hij snel ruim baan maken voor Max wegens een pitstop, maar dat is niet iets wat hem zelf uitkwam."

Lawson?

Wel presteerde Perez onder de maat, ziet Lammers. "Natuurlijk had hij beter moeten presteren en heeft hij veel punten laten liggen. Toch is de kans groter dat Perez prima gaat presteren, dan dat je een nieuweling in de auto zet en dat diegene gelijk feilloos doet wat Perez de afgelopen jaren heeft laten zien. Natuurlijk had ik het leuk gevonden om te zien hoe een Liam Lawson het doet, maar ik verwachtte wel dat Perez zou blijven."

Hetzelfde geldt voor Ricciardo, die volgens Lammers beter presteert dan aan het begin van het seizoen. "Een beetje wel, omdat Ricciardo uiteindelijk gewoon vooruit is gegaan. Dat verlegt de druk weer naar Yuki Tsunoda en dat is dan iets voor hem om mee om te gaan. Yuki maakt ook een moeilijkere periode door en is weer een completere coureur als hij hier doorheen komt. Zo werkt dat nu eenmaal met de ontwikkeling van een autocoureur. Topsport is een gevecht tussen kunnen en doen. Wat coureurs kunnen, is op hun beste dag best wel vergelijkbaar. Maar wat ze doen, verschilt nog weleens, omdat dat voor een heel belangrijk deel een mentaal aspect is."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel