Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc glashelder over McLaren-achtervleugel: "Op zijn minst controversieel!"

De achtervleugel van McLaren is voorlopig het belangrijkste gespreksonderwerp in Singapore. Charles Leclerc wil er eigenlijk zo min mogelijk over zeggen, maar steekt zijn mening niet onder stoelen of banken.

Leclerc Piastri Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De voor- en achtervleugel van McLaren liggen veelvuldig onder een vergrootglas. In Bakoe bleek uit onboardbeelden dat de achtervleugel van McLaren óók op en neer beweegt op het rechte stuk, met veel vraagtekens tot gevolg. De FIA voelde zich geroepen om een statement te delen, waarna onder andere Max Verstappen stelde dat het 'duidelijk' is wat er aan de hand is. Maar hoe kijkt Charles Leclerc naar het onderwerp?

"Het is zeker een dialoog die we al hebben gevoerd", vertelt Leclerc tegenover onder meer RacingNews365. "Teambaas Fred Vasseur zal er meer details over verschaffen, maar van wat ik heb begrepen, is het op zijn minst controversieel. Ik houd het daarbij en laat het verder aan Fred om er iets over te zeggen."

Maar kan Leclerc met Ferrari nog om de titel bij de constructeurs wedijveren, wetende dat McLaren normaal gesproken over de snelste auto beschikt? "Dat hadden we tot twee a drie races geleden niet verwacht. Het was een grote verrassing voor ons dat McLaren zo'n grote stap zette. En aan het begin van het seizoen dachten we allemaal dat Red Bull met de titel aan de haal zou gaan." 

"Wij hebben ons seizoen gemaximaliseerd, op twee a drie races na Canada na. Daar worstelden we enorm. Maar verder, ook al hadden we nooit de snelste auto, maximaliseerden we onze resultaten en hielp dat ons om niet te veel punten te verliezen op onze concurrenten. We moeten op dezelfde voet doorgaan en hopelijk wordt die consistentie aan het einde van het seizoen beloond."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel