Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc steekt hand in eigen boezem na 'teleurstellende dag' voor Ferrari

Charles Leclerc eindigde na een zeer chaotische slotfase op de tweede plaats in de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Monegask baalt als een stekker en steekt de hand in eigen boezem.

Leclerc race Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wéér geen zege voor Charles Leclerc in Bakoe. De Monegask werd in de twintigste ronde gepasseerd door Oscar Piastri en kon ondanks verwoede pogingen niet counteren. Leclerc overleefde nog een megaklapper van Sergio Perez en Carlos Sainz achter hem, maar baalt vooral van het mislopen van de zege.

"Op de mediums ging het erg goed, maar helaas hebben we niet met veel brandstof gereden in de eerste en tweede vrije training", stelt Leclerc na afloop. "Ik denk dat we voor een setup zijn gegaan die in de race moeilijker te managen was, vooral op de harde band. Ik worstelde met de achterbanden en dacht aan het einde dat ik de muur in zou gaan in de eerste en tweede bocht. Het was close, maar Oscar en McLaren hebben het fantastisch gedaan en waren beter."

Leclerc hoopt dat Sainz en Perez in orde zijn. "Het is enorm balen voor Carlos, hopelijk is iedereen oké. Het is geen geweldige dag voor het team, maar we hebben hard gevochten. Het was wel leuk racen omdat je veel kansen krijgt. Ik denk dat Oscar en McLaren met iets minder downforce reden. Daarom waren ze supersnel op het rechte stuk, terwijl wij tijd pakten in de bochten. Uiteindelijk vond ik dat ik kalm moest blijven toen Oscar me inhaalde. Het ging om de banden in leven houden en hem later pakken. Maar het was veel lastiger, mede omdat ik op de rechte stukken niet genoeg naar hem toe kon rijden."

De Monegask steekt wel de hand in eigen boezem. "Uiteindelijk hebben we de race verloren omdat ik niet goed genoeg verdedigde. Het is wat het is. Soms maak je fouten en leer je ervan."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel