Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc verwijt Verstappen niets na startincident GP Las Vegas

Charles Leclerc kwam als tweede over de streep tijdens een spectaculaire Grand Prix van Las Vegas. Het was lange tijd stuivertje wisselen aan de top, maar de Monegask legde het uiteindelijk af tegen Max Verstappen. Leclerc is desondanks tevreden.

XPB 1254219 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voor Charles Leclerc begon de Grand Prix van Las Vegas op een frustrerende wijze. De Ferrari-coureur raakte de leidende positie kwijt aan Max Verstappen, die hem van de baan drukte en een straf ontving. Leclerc haalde Verstappen vlak voor de eerste pitstops weer in op het circuit, maar werd kort daarna slachtoffer van een safety car.

Leclerc was namelijk net gestopt toen Verstappen en George Russell elkaar raakten, waardoor hij niet opnieuw naar binnen kon komen. Verstappen en Sergio Perez hadden een licht bandenvoordeel en waren in principe sneller. Leclerc kreeg het echter voor elkaar om binnen de DRS te blijven en pakte met een alles of niets-poging in de laatste ronde de tweede plaats nog af van Perez. Verstappen was op dat moment al vertrokken, maar Leclerc heeft het naar zijn zin gehad.

"Wat een race!", begint Leclerc zijn verhaal. "Ik heb er enorm van genoten. Uiteraard ben ik teleurgesteld dat ik als tweede eindig, maar het was het maximaal haalbare. De start was tricky. Ik denk dat Max de controle een beetje kwijtraakte en me daarom naar de buitenkant drong. Maar daarna beschikten we over een goede snelheid en haalden we Max weer in."

De Monegask zag zijn race compleet veranderen na de safety car. "We hebben een goede race afgewerkt, maar waren een beetje ongelukkig met de safety car. We wisten niet wat de anderen zouden doen en wilden de eerste plaats behouden. Daardoor werd het lastiger in de slotfase met de oudere banden. Toch ben ik tweede geworden en heb ik genoten van de gevechten."

Leclerc is enthousiast over Las Vegas. "Het weekend begon niet zoals iedereen had gehoopt, maar ik ben blij dat het zo is geëindigd. Het is een geweldige sport en de eerste race in Las Vegas had niet beter uit kunnen pakken. De sfeer was fantastisch. We moeten meer circuits als deze krijgen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore