Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zet Ferrari aan het werk: "Red Bull van een andere planeet"

Charles Leclerc eindigde het seizoen 2023 met twee keer een P2 achter Max Verstappen. Mooi om het seizoen zo af te sluiten, maar de Monegask weet dat zijn team deze winter veel werk te verzetten heeft om het gat met Red Bull te kunnen dichten.

Leclerc Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Met een ultieme actie probeerde Charles Leclerc in Abu Dhabi nog om Ferrari de tweede plek in de constructeurstitel te bezorgen. Hij liet in de slotfase van die race Sergio Perez voorbij naar P2, in de wetenschap dat de Mexicaan een tijdstraf van vijf seconden zou krijgen. Hij hoopte dat Perez vijf seconden weg zou rijden van George Russell waarmee die als vierde zou eindigen en Leclerc als tweede. Het plannetje mislukte.

Leclerc keek desondanks tevreden terug en gaf aan dat het beter is om het seizoen positief te eindigen (P2 in Las Vegas en Abu Dhabi) dan met een slecht gevoel de winterpauze in te gaan. Hij beseft maar al te goed dat er de komende maanden veel werk verzet moet worden om dichterbij het ongenaakbare Red Bull te komen bij de start van het seizoen 2024.

"Het team werd beter gedurende het seizoen. Dat geeft me zeker hoop voor volgend jaar. Het is altijd mooi om het seizoen te eindigen met een opwaartse trend. De upgrades na Japan gaven me zelfvertrouwen. De voorkant van de auto werd daardoor beter", vertelt Leclerc bij Viaplay. "Het verhoogde onze kwalificatiesnelheid en onze snelheid in de races, wat het meest belangrijk is."

Toch moet Ferrari nog flink aan de bak in de winter, benadrukt de Monegask. "We hebben nog een grote stap te zetten want Red Bull is momenteel van een andere planeet. Daarin hebben we nog veel werk te verzetten."

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel