Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zet Ferrari op scherp na dominante pole

Charles Leclerc pakte op dominante wijze poleposition voor de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Monegask is zeer tevreden, maar zet Ferrari wel op scherp voor de race.

Leclerc Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc voelt zich altijd thuis op het stratencircuit in Azerbeidzjan en liet dat nu ook weer even zien. De Monegask pakte op dominante wijze poleposition en mag voor de vierde keer op rij vanaf de eerste plaats vertrekken in Bakoe. Het zorgt voor blijdschap bij Leclerc.

"Het is een van mijn favoriete circuits", vertelt Leclerc. "Het was echter geen makkelijk weekend tot nu toe, mede door de crash in de eerste vrije training. Desondanks verloor ik geen vertrouwen, want ik wist dat de snelheid er was. Bovendien hadden we in de tweede oefensessie een nieuw onderdeel dat voor een probleem zorgde, dus ik wist dat we wat tijd goed moesten maken. In Q3 ging het er om dat ik zo ver mogelijk bij de muren vandaan bleef en in de laatste ronde er iets meer voor ging. De rondetijd volgde gelukkig en de auto voelde erg goed aan."

Leclerc looft Ferrari en Carlos Sainz, die naar P3 reed. "Dit is het beste waar we op konden hopen. Normaal gesproken heeft de andere kant van de grid minder grip, dus idealiter wil je vanaf P1 en P3 starten. Hopelijk kunnen we het teamspelletje spelen in de race, want het wordt een lange Grand Prix. Vroeger hadden we een sterke kwalificatie en een mindere race, nu is de auto beter voor de race."

Toch is de zege nog niet binnen, weet Leclerc, die Ferrari op scherp zet. "Bandenmanagement wordt belangrijk, dus we moeten goed werk leveren. We hebben het goed gedaan in Monza, maar deze race zorgt weer voor andere problemen. We rijden met andere banden, dus daar moet je je aan aanpassen. We moeten ons huiswerk doen om optimaal voorbereid aan de start te verschijnen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel