Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zo trots als een pauw na 'onverwacht' podium

Charles Leclerc en Ferrari hebben het de afgelopen weken niet makkelijk, maar daarom kwam die derde plek in Zandvoort juist als een aangename verrassing voor de Monegask.

Leclerc Race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Charles Leclerc zag een podiumplek in Zandvoort ongetwijfeld niet aankomen, maar toch is het hem gelukt om er met een derde plek vandoor te gaan. Hij kon het tempo van Lando Norris en Max Verstappen in eerste instantie niet bijbenen, maar kwam in de slotfase toch verrassend dicht in de buurt van Verstappen op de tweede plek. Uiteindelijk maakt Leclerc het podium dus compleet in Zandvoort, maar wel tegen alle verwachtingen in.

Na de race was hij dan ook razend enthousiast. "Ik ben echt heel erg verrast! Het gebeurt niet vaak dat ik blij ben met een derde plek, maar ik denk dat we dat, na deze race en in een weekend dat zo ontzettend moeilijk was voor ons, echt wel mogen zijn. We hadden het vanaf het begin al lastig en tot het begin van de race leek het maar niet beter te worden, maar tijdens de race vond ik ineens snelheid en kon ik een perfecte strategie uitvoeren."

"Ik kon nog een undercut uitvoeren op twee van mijn voornaamste concurrenten en slaagde er vervolgens zelfs in ze achter me te houden, dus ik denk echt dat het een hele sterke race was van het team. Ik ben heel blij dat ik de tweede seizoenshelft op deze manier af mag trappen! Ik wist dat ik bij de start een grote kans zou krijgen, maar ik wist niet dat ik later in de race ook de snelheid zou hebben om dat vast te houden."

Toch is het Leclerc gelukt om die podiumplek binnen te slepen en daar is hij uiteindelijk hartstikke trots op. "Ik wist wel dat de eerste ronde echt een kans zou zijn voor ons om een of zelfs twee posities te winnen, dus ik ging er gewoon vol voor. Het pakte allemaal goed uit gelukkig, maar ik had echt niet aan zien komen dat ik hier na zo'n lastig weekend op het podium zou staan. Ik ben blij dat ik dit kan doen voor het team."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel