Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen doet opmerkelijke onthulling over aankondiging Bearman

Haas heeft de eerste coureur van het rijdersduo voor 2025 inmiddels bekend gemaakt, al kwam die aankondiging voor Kevin Magnussen niet als een verrassing. De Deen kijkt ook alvast vooruit naar zijn eigen toekomst nu zijn team druk bezig is met het verdelen van de stoeltjes.

Magnussen FP1 Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kogel is, voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-Brittannië, eindelijk door de kerk: Oliver Bearman zal één van de twee stoeltjes van Haas bezetten vanaf 2025. De jonge Brit werd al langer in verband gebracht met de Amerikaanse renstal en was dit seizoen ook al van de partij tijdens enkele vrije trainingen, dus Bearman is dolblij dat hij zijn handtekening eindelijk heeft kunnen zetten.

Het nieuws liet nog relatief lang op zich wachten, maar Kevin Magnussen benadrukt tegenover onder meer RacingNews365 dat de aankondiging voor hem niet als een verrassing kwam. "Ik wist het een maand of vier geleden eigenlijk al. Het was toen nog lang niet officieel natuurlijk, maar ik wist wel dat het eraan zat te komen. Voor mij was die aankondiging eigenlijk geen nieuws."

"Ik heb tot dusver niet echt samengewerkt met hem. Hij heeft wel een paar vrije trainingen gereden voor Haas en dan kom je elkaar natuurlijk wel tegen, maar ik richt me tijdens die sessies toch vooral op mijn eigen weekend. Wat kan ik daar verder nog over zeggen? Het is gewoon geweldig dat er weer een jong talent is dat zijn Formule 1-droom in vervulling ziet gaan."

De Haas-coureur kan zich nog goed herinneren hoe hij zijn eigen debuutseizoen in de koningsklasse van de autosport ervaarde. "Toen ik net in de Formule 1 terechtkwam, was het echt heel erg lastig. Ik heb het daar al vaker over gehad, maar met alle verwachtingen is het lastig om bij een topteam binnen te komen. Dan zijn de verwachtingen van het team zo hoog, dat ze verwachten dat je meteen een kampioenschap gaat winnen!"

"Maar als je bij een kleiner team begint, wat vooral in het middenveld rijdt, is het allemaal een stuk makkelijker. Ik had die luxe zelf niet (Magnussen debuteerde in 2014 bij McLaren, red.), dus ik kan wel met zekerheid zeggen dat ik dat ik dat waarschijnlijk makkelijker zou vinden. Het is zeker geen slechte manier om zo aan je Formule 1-carrière te beginnen."

Magnussens toekomst

Terwijl Haas dus druk bezig was met het zoeken naar een vervanger van Magnussens teamgenoot Nico Hulkenberg, zit de Deen zelf nog steeds te wachten op uitsluitsel omtrent zijn eigen toekomst. Hulkenberg zal Haas aan het einde van het seizoen verlaten om bij Stake aan de slag te gaan, maar bij Magnussen zit er nog een addertje onder het gras.

Dat addertje heeft een naam, want alle coureurs die vooralsnog zonder stoeltje zitten voor 2025 wachten gespannen af tot Carlos Sainz zijn nieuwe toekomstplannen aankondigt. De Spanjaard zal Ferrari eind dit seizoen verlaten, maar is een populaire eerste keuze voor de teams die nog een stoeltje te vullen hebben.

Ook Magnussen merkt daar de gevolgen van nu Silly Season weer op gang lijkt te komen. "Er gebeuren wel dingen op de achtergrond, maar zelf heb ik nog geen nieuws om aan te kondigen. Sainz moet nu een beslissing maken, zodat de rest van de overgebleven coureurs weer op de eerste rij kunnen staan."

"Je houdt tussendoor alle opties buiten de Formule 1 natuurlijk wel in de gaten, dus ik doe dat ook. Ik blijf alles in de gaten houden en overwegen, maar uiteindelijk richt ik mijn pijlen vol op de Formule 1. Er zijn natuurlijk mooie opties buiten de Formule 1, maar daar let ik nu echt niet op. Daar heb ik over twee jaar ook nog tijd voor!" 

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel