Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Magnussen sneert naar stewards wegens F1-schorsing

Kevin Magnussen is niet blij met de stewards. De Deen kreeg een tijdstraf én twee strafpunten. Die kon hij niet meer hebben, gezien hij al tien strafpunten had. Magnussen zelf is hier erg boos om.

KMAG
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen kreeg tijdens de Grand Prix van Italië een tijdstraf van tien seconden én twee strafpunten op zijn superlicentie voor het veroorzaken van een aanrijding met Pierre Gasly in bocht 4. De Haas-coureur eindigde wel als 10e en scoorde zo zijn eerste punten sinds Oostenrijk.

De twee strafpunten die Magnussen kreeg zijn wel desastreus voor de Deen. Hiermee komt hij op twaalf strafpunten en dat is niet toegestaan. Het is ook de eerste keer dat een coureur deze grens bereikt sinds de introductie van het systeem in 2014.

"Ik ben gefrustreerd over de straf, ik begrijp er helemaal niets van, ik ben helemaal in de war", vertelt hij aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik en Gasly waren hard aan het racen in bocht 4, we hadden licht contact en misten allebei de bocht, kwamen weer terug op de baan en er was geen schade aan beide auto's, dus geen gevolgen voor de race van ons beiden."

"En ik krijg een tijdstraf van 10 seconden, maar in ronde 1, waar Ricciardo Nico met 300 km/u op het gras zette, vernielde hij Nico's race volledig en dat had enorme gevolgen en schade aan Nico's auto en hij kreeg een tijdstraf van vijf seconden. Waar is de logica, ik snap het gewoon niet, maar ik kom terug in Singapore met 0 [straf]punten", aldus de voor Bakoe geschorste Deen.

"Ik weet alleen dat ik twee punten van jullie heb gekregen, ik heb het officieel nog niet gehoord, maar ik ga me niet inhouden, het slaat nergens op, maar ik heb een punt gescoord."

Bekijk hieronder de actie waarvoor Magnussen twee strafpunten kreeg.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel