Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko deelt kleine steek onder water uit aan McLaren

Andrea Stella zorgde voor veel verbazing met zijn uitspraak dat de prestaties van de auto van McLaren te hoog worden ingeschat. Als Helmut Marko met die woorden wordt geconfronteerd, reageert hij daar op zijn eigen wijze op.

Marko Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren heeft sinds de Grand Prix van Miami de code van het ground effect-reglement gekraakt en doet sindsdien telkens mee om de overwinningen in de Formule 1. Maar waar het team uit Woking tijdens een aantal GP's de snelste auto leek te hebben, profiteerde McLaren daar lang niet altijd van. Van de in totaal 14 verreden races wonnen Lando Norris en Oscar Piastri er slechts twee.

McLaren-teambaas Andrea Stella deed daar op de vrijdag in Zandvoort nog een schepje bovenop door het volgende te stellen: "Ik denk dat de prestaties van de auto te hoog worden ingeschat. Dat zou kunnen komen door het feit dat we vaak op vrijdag competitief waren en dat kwam meer door de goede voorbereiding van het team. Zo waren we gelijk klaar voor het weekend, al zagen we later dat Red Bull en Mercedes de problemen oplosten en heel competitief waren op zaterdag en zondag."

De Oostenrijker reageert daar op zijn eigen manier op en lijkt daarbij ook een kleine sneer uit te delen aan Stella. "Iedereen interpreteert het op zijn eigen manier of rijmt het zoals het hem het beste uitkomt", aldus de Red Bull-man in gesprek met Motorsport-Magazin.com.

Dan gaat Marko ook nog kort in op de prestaties van Sergio Perez. De Mexicaan kreeg het vertrouwen van de Red Bull-leiding voor in ieder geval de rest van het seizoen, maar kwam in de twee trainingen op de vrijdag niet verder dan twee keer P12. "Hij is nog niet zover waar hij zou moeten zijn. Maar het is ook best moeilijk om een mooie, vrije ronde te krijgen", zo zijn de weinige woorden die de Red Bull-adviseur vuil maakt aan de vrijdag van de Mexicaan.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel