Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko eist actie van Horner en reageert op felle kritiek Jos Verstappen

Jos Verstappen uitte na de Grand Prix van Nederland felle kritiek op Red Bull. Helmut Marko maant tot kalmte, maar eist wel actie van teambaas Christian Horner.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Red Bull zijn alle alarmbellen afgegaan na de Grand Prix van Nederland. Max Verstappen kwam 22 seconden na winnaar Lando Norris over de streep en gleed alle kanten op in Zandvoort. Zijn vader Jos uitte na afloop felle kritiek op Red Bull, waar Helmut Marko weer heel rustig op reageert. 

"Jos is Jos", stelt Marko tegenover Krone Zeitung. "Hij is gewoon een emotionele man, hij deed zijn uitspraken zonder een goede analyse. Maar dat moet je ook niet overschatten. We hebben de laatste tijd een paar ongelukkige resultaten geboekt, we zijn in sommige gevallen flink verslagen. We hadden de verkeerde set-up op Zandvoort, maar het is duidelijk dat we de druk voelen. We moeten verbeteren en de updates moeten effect hebben."

Marko ziet een belangrijke rol voor Christian Horner, die op scherp wordt gezet door de adviseur. "Horner moet kwaliteit tonen. Het helpt ons in deze situatie niet om zaken te verdoezelen. Maar zelfs Horner geeft nu fouten toe. We hebben ergens een verkeerde afslag genomen wat betreft de balans van de auto. Maar we zijn niet de enigen, het is ook gebeurd bij Ferrari en Mercedes. Alleen McLaren bleef gespaard. Elke upgrade werkte. We zijn zelfkritisch, maar we hebben veel goede mensen die het kunnen omdraaien."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel