Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko haalt uit naar Steiner inzake Schumacher: "Dat is een feit"

Mick Schumacher moest na twee jaar bij Haas aan het einde van 2022 voorlopig afscheid nemen van een vast F1-zitje. Helmut Marko ziet echt dat Schumacher niet eerlijk werd behandeld door zijn voormalige teambaas.

Schumacher
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher mocht tot nu toe twee jaar zijn racekunsten vertonen in de Formule 1, maar een erg gelukkig combinatie bleek dat tot nu toe niet te zijn. De Duitser moest het in 2021 doen met een zeer matige bolide, waarbij het Amerikaanse Haas F1 geen enkel punt scoorde. In 2022 ging het iets beter, maar Schumacher kwam tot slechts 12 punten in totaal. Het bleek niet genoeg om zijn plekje in de F1 te behouden en voorlopig is hij ook niet teruggekeerd op de grid.

Hoe kijkt Red Bull-adviseur Helmut Marko aan tegen Schumacher? "Mick is een van de beleefdste en aardigste mensen in de hele paddock. Dat is een nadeel voor hem en daarbij heeft hij ook de handicap van de grote naam. Op sportief gebied heeft hij al veel bereikt. Zo won hij het kampioenschap in de F3 en F2 en dat alleen al maakte hem interessant voor de F1-teams", zo vertelt hij bij F1-Insider.com.

Daarna gaat Marko in op het feit dat Schumacher niet voor Red Bull heeft gereden. "Wat ons betreft waren er geen sportieve redenen waarom we nooit bij elkaar zijn gekomen. Hij was destijds een juniorcoureur voor Ferrari, daarna nam Mercedes hem op in het team. Hij was dus niet eens op de markt."

De Oostenrijker heeft daarbij ook geen goed woord over voor de voormalige teambaas van Schumacher in de Formule 1. "Bij Haas werd hij niet eerlijk behandeld door de superster van Netflix, Guenther Steiner. Dat is een feit. En als je eenmaal uit de F1 bent, wordt het moeilijk. Maar achter de schermen hoor je alleen maar goede dingen over hem. Toto Wolff prijst hem de hemel in. Ik denk dat Alpine en Audi serieus over hem nadenken. Ik zou het hem niet misgunnen, want hij verdient het", zo sluit Marko af.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel