Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko heeft duidelijke boodschap voor Ricciardo met oog op Red Bull-stoeltje

Daniel Ricciardo had gehoopt om zijn Formule 1-carrière bij Red Bull Racing af te kunnen sluiten, maar het lijkt er steeds meer op dat hij vroegtijdig naar de uitgang gaat. De Australiër weet dit jaar nog niet echt te overtuigen bij het zusterteam Visa Cash App RB (RB). Helmut Marko heeft daarbij ook een even duidelijke als pijnlijke boodschap voor Ricciardo.

Ricciardo FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Daniel Ricciardo was jarenlang het lievelingetje bij Red Bull, maar werd in zijn laatste jaren bij de Oostenrijkse renstal overvleugeld door Max Verstappen. Na uitstapjes bij Renault en McLaren werd hij halverwege 2023 weer met open armen ontvangen binnen de Red Bull-familie als vervanger van Nyck de Vries. Hij stond na twee GP's echter alweer aan de kant, nadat hij zijn middenhandsbeentje had gebroken op Zandvoort. De Australiër wist vorig jaar eigenlijk alleen maar in Mexico indruk te maken, waar hij een zevende positie uit het vuur sleepte.

In 2024 gaat het niet veel beter bij Ricciardo, want Yuki Tsunoda was zeker in de eerste races constant de snellere coureur. Daar waar de Japanner in zeven GP's punten wist te scoren, kwam Ricciardo tot slechts drie races waarin hij kostbare punten pakte. Het verschil tussen de twee teamgenoten is echter tien punten, waarbij de Australiër ook nog goede punten scoorde in de sprintrace in Miami.

Helmut Marko gaat in gesprek met ESPN in op de situatie van Ricciardo en zijn mogelijke promotie naar Red Bull. De 35-jarige coureur hoopte namelijk via RB weer bij Red Bull terecht te komen. "Daniel werd in de auto gezet en als hij aanzienlijk sneller zou zijn geweest dan Yuki, was er een idee om hem terug te laten keren bij Red Bull Racing", aldus de Oostenrijker. "Maar ook hij had zijn ups en downs. Dus tot nu toe voldeed hij niet aan de criteria om een Red Bull Racing-coureur te zijn."

Hoe zit het dan met de strijd met Liam Lawson? Ricciardo lijkt namelijk samen met de Nieuw-Zeelander uit te moeten vechten wie er in 2025 naast Tsunoda komt te zitten. "Het is een moeilijke tijd voor iemand als Liam, vooral omdat hij onder zeer moeilijke omstandigheden in de auto sprong en het heel goed deed", waarbij Marko refereert naar de invalbeurt van Lawson in 2023. "We schatten hem hoog in en hij krijgt zijn kans. Wacht maar af. In september krijg je antwoord."

Met zijn uitspraak 'hij krijgt zijn kans' lijkt Marko, zoals wel vaker het geval is, wat meer weg te geven. Betekent het dat Lawson in 2025 zijn geliefde permanente zitje krijgt? We moeten het nog even afwachten, maar het lijkt er zo wel sterk op...

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel