Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko krabbelt terug na opmerkelijke reactie op Verstappen-gerucht

Sinds de overstap van Adrian Newey naar Aston Martin komen er ook steeds meer geruchten naar buiten over een mogelijke overstap van Max Verstappen naar het ambitieuze team. Helmut Marko reageerde eerder vrij opvallend op die geruchten, maar komt daar nu toch wel op terug.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Max rijdt waar hij kan winnen. Aston Martin heeft de modernste fabriek, de nieuwe windtunnel is vanaf volgend jaar klaar om te gebruiken en daar komen de Honda-motoren dan nog bij. Alles past eigenlijk. En als je naar de geschiedenis kijkt, is het duidelijk dat er een opwaartse trend zichtbaar was bij alle teams waar Newey ooit gewerkt heeft. Ik zie niet in waarom dat bij Aston Martin anders zou moeten zijn." Was getekend Helmut Marko eerder deze week.

Marko komt nu echter enigszins terug op die woorden. De Oostenrijker vertelt in gesprek met OE24 dat hij niet snapt waar de geruchten over een mogelijke overstap van Verstappen vandaan komen: "Ik heb geen idee waar dat vandaan komt. Geloof me: Max denkt momenteel alleen maar aan het winnen van het WK."

Toch zou Marko het wel begrijpen als er mogelijk toch interesse zou zijn vanuit Aston Martin: "Elke verstandige teambaas moet geïnteresseerd zijn in Max. En hij wil altijd in de auto zitten waarin hij wereldkampioen kan worden."

Eerder dit seizoen verbond Verstappen vrij duidelijk zijn toekomst aan die van Marko. De vraag blijft dan ook of de 81-jarige mee zou gaan naar het in Silverstone gevestigde team. Op de vraag of Marko graag weer een Aston Martin-bedrijfsauto zou willen hebben (het automerk was immers drie jaar lang een grote partner van Red Bull) antwoordt de Oostenrijker duidelijk: "Ik moet zeggen: de Aston Martin was een leuke auto, maar dat is voor mij niet doorslaggevend."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel