Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko reageert op hardnekkige geruchten rond F1-exit Ricciardo

Je zou het door het rumoer rond Max Verstappen en McLaren bijna vergeten, maar de positie van Daniel Ricciardo is óók een veelbesproken onderwerp in Singapore. Wordt hij per direct aan de kant geschoven of niet? Helmut Marko reageert geheimzinnig, RB-CEO Peter Bayer is duidelijker.

Ricciardo Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat staat er bij Visa Cash App RB (RB) allemaal te gebeuren? Helmut Marko kondigde in Azerbeidzjan al aan dat er rond de Grand Prix van Singapore een aankondiging zou volgen, waarna de geruchtenmolen op gang kwam. Liam Lawson zou in 2025 Daniel Ricciardo gaan vervangen, maar er werd ook gespeculeerd dat Ricciardo volgende week per direct vervangen wordt. 

Ricciardo zei zelf het volgende op de vraag of Singapore zijn laatste Formule 1-race wordt: "Ik denk het niet, maar ik ga hier niet de advocaat uithangen. Maar ook, we weten hoe deze sport werkt. Het is eerder voorgekomen dat mensen het seizoen niet afmaken, dus dat is ook niets nieuws."

Wanneer Marko bij Sky DE diezelfde vraag krijgt, reageert hij geheimzinnig. "We kondigen de beslissing aan na de Grand Prix van Singapore. Er is nooit een garantie in de Formule 1."

Peter Bayer, de CEO van RB, laat iets meer los bij hetzelfde medium. "We hebben het hele jaar door verschillende deadlines en discussies gehad. En we hebben in eerste instantie besloten om tijdens de zomerstop na te denken over de definitieve beslissing over de rijdersparen voor 2025. Uiteindelijk hebben we geprobeerd om wat meer tijd te winnen voor de beide teams. Het gaat om een grote, strategische beslissing, wie waar rijdt, en Singapore is zeker een nieuw moment. Er zullen na Singapore gesprekken plaatsvinden over 2025 én andere opties."

Maar rijdt Ricciardo zijn laatste race? "Nee, maar er vinden gesprekken plaats. Er zijn veel opties. want als RB hebben we ook de taak om jonge coureurs te ontwikkelen. In principe gaat het nu om het afwegen van de opties. Onder leiding van Marko en Christian Horner moeten we natuurlijk ook bepalen welke coureur het grootste potentieel heeft om ooit bij Red Bull te rijden. Wanneer zou deze coureur idealiter bij het team instappen, dit jaar of volgend jaar? Het wordt in de komende dagen besloten", sluit Bayer af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Singapore 2024