Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko roept race Verstappen uit tot beste van het jaar: "Ongelooflijk"

Max Verstappen boekte tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zijn vijftigste zege in de Formule 1. Als het aan Red Bull-adviseur Helmut Marko ligt, is het zijn mooiste overwinning van het jaar.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het ging voor Max Verstappen niet vanzelf tijdens de race in Austin. De 26-jarige Nederlander moest vanaf de zesde plaats starten nadat zijn snelste ronde in de kwalificatie werd afgepakt vanwege track limits. Verstappen werkte zich gestaag op naar de overwinning, maar kwam wat kribbig over op de radio én zag de later gediskwalificeerde Lewis Hamilton steeds sneller naderen. Een van de oorzaken was de rem van de Red Bull, die niet naar behoren functioneerde. Helmut Marko beaamt dat feit bij De Telegraaf.

"Max kon niet constant rijden, want als hij remde moest hij maar afwachten wat er ging gebeuren", vertelt Marko "Dat maakte het heel moeilijk voor hem. Toch slaagt hij erin om geen één slippertje te maken. Dat hij in deze omstandigheden een sterk rijdende Hamilton achter zich houdt, is ongelofelijk. Ik denk dat dit z’n beste race van het jaar was."

Marko deelt compliment uit aan Hamilton

Verstappen kwam dus ietwat geïrriteerd over op de radio, vooral omdat engineer Gianpiero Lambiase schijnbaar tegen hem praatte in de remzones. De Nederlander liet meermaals vrij duidelijk weten dat Lambiase daar mee moest stoppen. Marko kan lachen om de houding van zijn coureur. "Max was het hele weekeinde al een beetje nors. Ik denk dat hij te veel PR-activiteiten moest doen, dat is niet zijn favoriete bezigheid."

De 80-jarige Oostenrijker deelt bij Sky Sports ook complimenten uit aan Hamilton. De Brit werd dan wel gediskwalificeerd, maar leek op momenten toch de snelste coureur op de baan en naderde Verstappen in de slotfase. "Ik denk dat Lewis, die een sensationele race reed, geen fouten maakte. Hij had alles onder controle. Als de race vijf rondjes langer had geduurd, was het spannend geworden."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel