Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko spreekt zich uit over Red Bull-zitje Perez na onhandige crash

Sergio Perez kon al na een ronde gaan douchen in Mexico, nadat hij een iets te optimistische inhaalactie inzette bij het ingaan van de eerste bocht. Helmut Marko houdt de hand boven het hoofd van de Mexicaan.

Perez Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Buitenom in bocht een, terwijl er twee auto's aan de binnenkant zitten. Twee jaar geleden liet Max Verstappen zien hoe het in Mexico moet. Sergio Perez had die beelden niet goed bestudeerd, want hij probeerde hetzelfde, maar faalde opzichtig.

Helmut Marko vindt het in gesprek met Sky een race-incident en neemt Checo niets kwalijk. "Het was een race-incident, dat kan gebeuren. Hij zag een kans. Hij zat aan de buitenkant van Leclerc en wilde naar binnen sturen. Een race-incident. Je kan Checo niets verwijten. Jammer dat we negentien punten hebben verloren op Hamilton."

2024?

Perez heeft nog een contract voor een jaar bij Red Bull, maar steeds vaker wordt er aan zijn stoelpoten gezaagd. Marko is er echter een beetje klaar mee, zo blijkt als de Duitse interviewer hem opnieuw naar het zitje van de Mexicaan vraagt.

"Hoe vaak moet ik dit herhalen? Checo heeft een contract voor 2024 en dat zal ook gaan gebeuren. Tot aan de eerste ronde van de race reed hij een superweekend en ik ben ervan overtuigd dat hij op het podium had gestaan."

Tot slot heeft Marko ook louter mooie woorden over voor de Mexicaanse fans. "Zij waren super! Een ongelooflijk sportief publiek en ik heb zelden zo'n sfeer meegemaakt", aldus Marko, die vervolgens te horen krijgt dat Leclerc werd uitgejoeld door enkele Mexicaanse fans. "Oh, dat heb ik niet gehoord."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel