Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart zwaar teleurstellende kwalificatie Verstappen

Het was een opmerkelijke kwalificatie van Max Verstappen in Bakoe. In Q2 leek hij er goed bij te zitten, maar in het laatste deel moest de drievoudig wereldkampioen het doen met P6. Helmut Marko verklaart de enigszins tegenvallende kwalificatie van de Nederlander.

Verstappen FP3 Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Wat voor kwalificatie was het voor Red Bull Racing in Azerbeidzjan? Sergio Perez eindigde op P4, gevolgd door Max Verstappen op de zesde positie. Helmut Marko velt zijn oordeel over de prestatie van Verstappen en ziet dat hij vooral in de eerste run een plek op de eerste startrij misliep.

"We hebben veel verbeterd, al baalde Max was zijn eerste ronde in Q3. Hij verloor zes tienden in bocht 16. Dat zou genoeg zijn geweest voor P2, maar als je een fout maakt... En in de tweede ronde was er nergens iets grofs mis, maar hij had de snelheid niet meer", zo vertelt Marko bij ServusTV

In de tweede run pakte Verstappen nog wel een nieuw setje zachte banden, maar dat hielp vrij weinig. "Maar het was te spannend. De snelheid zit in de auto en godzijdank is dit een circuit waar je in kan halen. Het ziet er niet slecht uit, vooral gezien de startpositie van Lando Norris. Maar toch, we hadden op de eerste rij kunnen staan", zo sluit Marko af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel