Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

'Marko verlengt zijn Red Bull-contract met drie jaar'

Helmut Marko lijkt ook de komende drie jaar in de F1-paddock aanwezig te zullen zijn. De welbekende Oostenrijker heeft naar verluidt een nieuw contract getekend bij Red Bull, wat er automatisch voor zorgt dat hij nog minimaal drie jaar actief zal zijn in de Formule 1.

Helmut Marko Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Red Bull Racing vervult Helmut Marko al sinds de oprichting van het team een belangrijke, zo niet dé belangrijkste rol binnen het team. De 80-jarige Marko is veel meer dan alleen een adviseur van het team en mag ook zeker als een boegbeeld van het zo succesvolle Red Bull Racing worden gezien. Onlangs liet Marko al tegenover OE24 weten dat hij ook in 2024 terug zal zijn te zien op de F1-paddock en nu is duidelijk geworden waarom Marko in gesprek met de Oostenrijkse televisie zo tevreden was gestemd.

RacingNews365 heeft in samenwerking met Formula.hu namelijk begrepen dat Marko een nieuw contract heeft getekend bij Red Bull, waardoor hij ook voor de komende drie jaar verbonden blijft aan het bedrijf. Daarmee zal Marko dus ook de komende drie seizoenen, tot zijn 84e verjaardag, nog altijd een grote rol spelen bij het team van Max Verstappen. Een mooi begin van het nieuwe jaar voor de nog altijd zeer ambitieuze Dr. Marko. In 2023 kwamen er verschillende keren geruchten voorbij dat Marko in de komende jaren (gedwongen) niet meer verder zou gaan bij het team.

Met het nieuwe contract op zak, zal Marko het team de komende jaren als het goed is niet vroegtijdig verlaten. Een belangrijke ontwikkeling voor het in 2023 zo oppermachtige Red Bull Racing. Het team wil zich focussen op het racen en daarom is het van groot belang dat er geen negatieve geruchten de ronde doen. Door het nieuwe contract van Marko wordt het duidelijk dat Red Bull nog altijd een heldere strategie voor ogen heeft. De concurrentie is dan ook gewaarschuwd voor de komende jaren, doordat er van een 'Last Dance-scenario' bij Red Bull nog absoluut geen sprake lijkt te zijn.

In 2023 liet Verstappen zelf ook al weten dat hij hoopte dat Red Bull geen afscheid zou nemen van Marko. Ongetwijfeld zal de drievoudig wereldkampioen blij zijn met het feit dat hij ook de komende drie jaar op de steun van Marko kan rekenen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore