Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

Meedogenloze Magnussen is keihard: "Ben niet blij met wat ik heb bereikt in F1"

Kevin Magnussen kende in zijn eerste Formule 1-race misschien wel gelijk zijn hoogtepunt in de koningsklasse van de autosport. De Deen stond namelijk voor de eerste en enige keer op het podium. Nu het einde van zijn F1-carrière nadert, moet hij toegeven dat hij niet aan zijn eigen verwachtingen heeft voldaan.

KMAG
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Kevin Magnussen kwam in 2014 als kampioen van de Formule Renault 3.5 Series de Formule 1 in. Zodoende waren de verwachtingen rond de zoon van voormalig F1-coureur Jan Magnussen hooggespannen. Zeker ook omdat de jongste Magnussen instapte bij McLaren. Maar het succesvolle team van weleer kende in 2014 een matig jaar. Het ging iets beter dan in 2013, maar meer dan een vijfde positie in het constructeurskampioenschap zat er niet in.

Voor Magnussen verliep zijn eerste race succesvol. De Deen eindigde oorspronkelijk op P3 en dus gelijk op het podium, maar werd uiteindelijk zelfs nog gepromoveerd naar P2 omdat Daniel Ricciardo werd gediskwalificeerd. Zover kwam Magnussen niet meer en na een jaartje bij Renault vond de Deen zijn plek bij Haas, waar hij en passant nog een poleposition in Brazilië pakte.

Maar zijn carrière in de Formule 1 heeft uiteindelijk niet aan zijn verwachtingen voldaan. Wat is dan zijn beste moment uit zijn loopbaan tot nu toe? "Ik weet het niet. Ik bedoel, het is al behoorlijk zwaar en moeilijk om überhaupt in de F1 terecht te komen. Als kind droomde ik ervan om kampioenschappen en races te winnen en polepositions te pakken, maar daar is niet veel van terechtgekomen. Er is een pole geweest, er is een podium geweest, maar dat was niet mijn ambitie", zo geeft Magnussen eerlijk toe in gesprek met een geselecteerde groep media, waaronder RacingNews365.

'Je kunt je niet verstoppen'

"Hoewel ik blij ben met de vooruitgang die ik heb geboekt vanaf het moment dat ik begon met racen tot dit moment... En om tien jaar in de F1 te hebben gebivakkeerd, dat is niet niks, maar ik ben er ook meedogenloos in. Winnen is het doel, je kunt je niet verstoppen, dus waarom zou ik hier zitten en zeggen: 'Oh nee, ik ben blij met wat ik heb bereikt.' Zo is het niet, dat is niet waar. Je kunt het van veel verschillende kanten bekijken."

De kans dat Magnussen met zijn afscheidstournee in de F1 bezig is, is vrij groot. Ook al wordt zijn naam af en toe nog wel gefluisterd bij een overgebleven zitje, de kans dat hij zijn heil in een andere raceklasse moet gaan zoeken is vrij groot. Daarbij ziet hij ook voordelen van het ouder worden.

"Je wordt elk jaar geroutineerder, veerkrachtiger en robuuster, het gaat gewoon door. Ik heb het gevoel dat ik door de ervaring steeds beter word, niets kan je nog echt van je stuk brengen. Ik word nu niet meer zoveel beter dan toen ik een rookie was. Toen zat ik mentaal heel anders in elkaar dan nu, nu word ik beter door de ervaring. Ik denk dat ik op het hoogtepunt ben en volgend jaar ga ik gewoon verder om mezelf te verbeteren", zo sluit de Deen af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel