Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Megacrash Perez ‘enorme tegenslag’ voor Red Bull-plannen

De crash tussen Carlos Sainz en Sergio Perez zorgde voor veel gespreksstof in de Formule 1-paddock. Hoe kijkt Red Bull-adviseur Helmut Marko naar de crash, waarbij Red Bull veel punten heeft laten liggen?

Sergio Perez kende een prima race in Bakoe en leek op een gegeven moment zelfs af te stevenen op een tweede positie. Maar Carlos Sainz was in die berekening nog niet meegerekend, terwijl hij wel een sterk laatste deel van de race afwerkte. De twee kwamen elkaar echter in de absolute slotfase van de race tegen en eindigen allebei in de muur.

Hoe kijkt Helmut Marko eigenlijk naar de crash? "Ik zie een nogal abrupte beweging naar links bij Sainz, die uiteindelijk deze crash veroorzaakte. Maar het was totaal onnodig om zoiets uit te lokken met nog twee ronden voor het einde. Perez kwam duidelijk beter uit de bocht en hij gaf zijn plek natuurlijk niet vrijwillig op. Hij bleef bij zijn lijn. Maar ze hebben ik weet niet hoeveel Grands Prix gereden, zoiets gebeurt met beginners. Maar nu heeft het ons ongelooflijk veel punten gekost. En zoals ik al zei, wordt het nog moeilijker voor Singapore", zo laat Marko zich ontvallen bij Sky DE.

Want de adviseur ziet dat er mogelijk gevolgen aan deze crash zijn verbonden, omdat de race in Singapore voor komend weekend al op het programma staat. "Het is een enorme tegenslag voor ons. We moeten nu kijken of we de onderdelen van de auto überhaupt kunnen gebruiken. We zullen de auto zeker af kunnen stellen, maar niet op de manier die we hadden gepland. En met name wat we op de planning hadden staan voor Singapore qua afstelling of testtijd. Dat is nu allemaal niet mogelijk. Het is dus een enorme tegenslag."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel