Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
MotoGP

MotoGP en eigenaar kondigen extreme contractverlenging aan

De MotoGP heeft aangekondigd dat het ook de komende jaren verder gaat met Dorna Sports. De koningsklasse van de motoren blijft nog tot 2060(!) eigendom van het Spaanse bedrijf.

Ducati Moto GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ducati

Dorna Sports en de FIM (de internationale federatie voor motoren) hebben een verlenging aangekondigd voor de rechten van de MotoGP. De koningsklasse van de motorsport zal nog tot minimaal 2060 verbonden zijn aan het van origine Spaanse bedrijf. Deze nieuwe deal bevat niet alleen de MotoGP, maar alle door Dorna georganiseerde FIM-wereldkampioenschappen. Hierbij moet je denken aan de Moto2 en Moto3, maar ook de Superbike- en MotoE-kampioenschappen vallen hieronder.

Dorna verkreeg in 1992 voor het eerst de promotierechten voor FIM Grand Prix Wereldkampioenschappen. Volgens Jorge Viegas, president van de FIM is deze verlenging dan ook een logisch gevolg van een al zeer succesvolle samenwerking: "Dit is een ongelooflijk belangrijk moment en een moment dat op de lange termijn duidelijkheid en zekerheid biedt met betrekking tot de top van de motorsport. Dit is niet alleen belangrijk voor iedereen die direct betrokken is bij MotoGP, maar ook voor de bredere motorracegemeenschap die profiteert van de wereldwijde status, waarde en aanwezigheid van deze toonaangevende serie."

"De voortdurende en steeds nauwere samenwerking tussen de FIM, Dorna Sports en de andere belangrijke belanghebbenden is iets dat in de loop van vele jaren is opgebouwd, het vertrouwen en de samenwerking die nu naast deze langetermijnovereenkomst bestaan, bieden geweldige fundamenten voor de toekomstige ontwikkeling van MotoGP plus alle gerelateerde kampioenschappen", aldus Viegas.

Ook bij Dorna Sports is men blij dat het nog minimaal 36 jaar aan de MotoGP is verbonden: "We zijn erg trots om deze overeenkomst met de FIM aan te kondigen. Het is fantastisch nieuws voor de sport en onze fans over de hele wereld dat dit partnerschap gegarandeerd doorgaat. We hebben iets echt speciaals opgebouwd en zullen de sport nog verder laten groeien door samen te werken.

"Het bereiken van zo'n langetermijnovereenkomst voegt ongelofelijk veel waarde toe aan MotoGP. In het sport- en entertainmentlandschap van vandaag de dag is het niveau van consensus dat we in MotoGP genieten iets waar we een voorrecht van hebben om deel van uit te maken, en het legt fantastische fundamenten voor onze sport om zijn groeitraject voort te zetten."

Wat deze verlenging voor gevolgen heeft voor de beoogde overname van Liberty Media is niet bekend. Het Amerikaanse entertainment bedrijf, dat al eigenaar is van de Formule 1, probeerde recent ook de MotoGP over te nemen. Toen werd al bekend dat Dorna Sports betrokken zou blijven, echter sindsdien is het stil rondom de overname van Liberty.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

In dit artikel

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel