Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Nederlandse overheid sommeert Stake F1 om naam en auto te veranderen

De Kansspelautoriteit heeft Stake F1 gesommeerd om tijdens de Grand Prix van Nederland geen reclame te maken voor hoofd- en naamsponsor Stake. Het gokbedrijf heeft geen vergunning in Nederland en wordt zodoende als illegaal omschreven.

Zhou FP1 Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een opmerkelijke oproep vanuit de Nederlandse overheid: de Kansspelautoriteit heeft Stake F1 gesommeerd om geen reclame te maken voor hoofd- en naamsponsor Stake. Het gokbedrijf bezit geen vergunning in Nederland en wordt dus als 'illegaal' omschreven. Het team moest eerder dit seizoen in Australië zelfs al de naam veranderen door de strikte gokregels aldaar en loopt nu tegen eenzelfde probleem aan.

De Kansspelautoriteit geeft de volgende reden op: "Het Formule 1-team van Sauber rijdt in de meeste internationale races mee als 'Stake F1 Team'. Stake is een internationale kansspelaanbieder en hoofdsponsor van het team. Stake heeft geen vergunning van de Ksa en mag daarom geen kansspelen aanbieden in Nederland. Het is volgens de kansspelwetgeving verboden om kansspelen aan te bieden zonder vergunning, reclame te maken voor die illegale kansspelen of de deelname daaraan te bevorderen. Online kansspelaanbieders zonder vergunning moeten daarom maatregelen nemen om deelname vanuit Nederland tegen te gaan, bijvoorbeeld met het toepassen van geoblokkades. Nederlandse spelers kunnen de website dan niet bereiken. Stake heeft zo’n geoblokkade toegepast."

Toch is dat niet genoeg. "Ondanks de maatregelen die Stake neemt ziet de Ksa nog steeds deelname door Nederlandse spelers. De Ksa vindt het dan ook onwenselijk dat op een Nederlands evenement met het bereik en de omvang van de Formule 1 reclame wordt gemaakt voor illegale kansspelen, ook omdat het evenement veel aandacht heeft onder kwetsbare groepen (minderjarigen en jongvolwassenen). Het bestuur van de Ksa heeft daarom zowel Sauber als de organisatie van de Dutch Grand Prix met klem gevraagd niet te rijden onder de naam Stake en geen reclame voor deze aanbieder te maken."

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel