Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Newey onthult 'gemene' blessure Verstappen na Silverstone '21-crash

Eerder dit jaar deed Max Verstappen een boekje open over de blessure die hij opliep na de megacrash in Silverstone in 2021. De Nederlander zou last hebben gehad van verminderd zicht dankzij de crash. Adrian Newey kan daar nog een andere blessure aan toevoegen.

Verstappen Hamilton Silverstone 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is een moment dat bij vele F1-fans op het netvlies staat. De megacrash van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021. De Nederlander dook als leider in de wedstrijd voor het eerst Copse Corner in, met Lewis Hamilton er vlak achter. De Brit had een betere run bij het uitkomen van Woodcote en richting het bloedsnelle Copse. Bij het insturen van de bocht probeerde Hamilton Verstappen in te halen, maar dat ging niet.

Wat volgde was misschien wel de meest befaamde crash van de afgelopen jaren. Hamilton raakte met zijn voorwiel het achterwiel van Verstappen en zorgde er zo voor dat de Nederlander snoeihard de muur in ging. De rode vlag ging meteen uit, maar het duurde lang voor we beeld kregen van Verstappen. Dat laatste zorgde destijds ook bij Adrian Newey voor angst.

"Ik bedoel, (dit soort incidenten, red.) ze zijn verschrikkelijk. Dat zijn ze echt," aldus Newey in de podcast High Performance. "Dat ongeluk van Max was, voorlopig, de laatste keer dat we echt dachten, 'is hij wel oké? Is hij serieus gewond?' En toen hij vervolgens op de boordradio kwam, hoorde we hem alleen maar kreunen, omdat hij zo zwaar gehavend was. En je weet niet wat dat betekent."

'Behoorlijke hersenschudding'

Na de crash werd Max Verstappen vrijwel meteen naar het ziekenhuis gebracht, waar hij dezelfde dag nog uit ontslagen werd. De Nederlander zou ongedeerd zijn, maar dat ontkrachte Verstappen zelf eerder dit jaar. Verstappen onthulde namelijk dat hij na de crash in Silverstone last kreeg van zijn zicht. Newey onthult nu dat Verstappen nóg een blessure opliep op die bewuste 18 juli in Groot-Brittannië.

"Hij had erg veel pijn en had een gemene hersenschudding," aldus Newey. "Maar gelukkig kwam het goed. Dat soort ongelukken kan nog steeds gebeuren en zal gebeuren ook. Het heftige ongeluk in Spa met Anthoine (Hubert, de coureur overleed, red.) in de Formule 2 race (in 2019 red.) was verschrikkelijk. Maar autosport zal nooit 100% veilig zijn."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel