Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Nieuw F1-team kaapt personeel weg bij Red Bull, Mercedes en Ferrari

Andretti weet nog niet zeker of het toe mag treden tot F1, maar dat houdt het team niet tegen.

Andretti new factory mock up sketch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Andretti Global

Alhoewel de FIA groen licht heeft gegeven aan Andretti om toe te treden tot de Formule 1, is er nog steeds onzekerheid over de toekomst van het potentiële F1-team. De F1-bazen worden namelijk niet warm van het idee van een elfde Formule 1-team. Toch is het team vol bezig met de voorbereidingen op een eventuele stap richting F1.

"Tijd is van groot belang", laat teameigenaar Michael Andretti optekenen in gesprek met The Athletic. "We werken zo snel als we kunnen om er zeker van te zijn dat we een zo competitief mogelijke auto bouwen en een zo sterk mogelijk team opzetten alvorens we op de grid terecht komen."

Personeel weggekaapt

Technisch directeur Nick Chester, al jaar en dag aanwezig in de Formule 1, vertelt hoe zijn team aan het bouwen is aan de toekomst. "Dit team wil het zo goed mogelijk doen en winnen. Je wil niet ergens werken waar ze die instelling niet hebben. Toen ik in gesprek was met het team, maakten de middelen die er in werden gepompt het project heel aantrekkelijk."

Inmiddels werken er ongeveer 120 mensen bij het team, waarvan het merendeel zich bezig houdt met de ontwikkeling van de auto. De technische afdeling komt op die manier al in de buurt van die van de kleinere, bestaande F1-teams. "Het verbaasde me hoe makkelijk het was om mensen aan te trekken."

Van verschillende teams kwamen er mensen naar Andretti, dat ook in Groot-Brittannië een afdeling heeft. "De Andretti-naam trekt echt mensen aan en als je begint met een blanco vel, dan zorgt dat voor een proactieve cultuur binnen het team. Er komen mensen over van Red Bull, Ferrari, Mercedes en McLaren. Ze wilden allemaal een nieuwe uitdaging. Er is hier potentie om zelf de afdelingen vorm te kunnen geven, dus dat is voor potentiële kandidaten erg aantrekkelijk."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel