Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris haalt uit naar FIA-president: "Lekker makkelijk!"

Vlak voor de start van het Grand Prix-weekend in Singapore liet FIA-president Mohammed Ben Sulayem zich fel uit over scheldende coureurs over de boordradio. Volgens Lando Norris is dat makkelijk gezegd vanuit zijn positie.

Norris Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is al langere tijd voer voor discussie: de tirades van coureurs op de boordradio. Na de Grand Prix van Hongarije, de race waarin Max Verstappen meermaals scheldend te horen was op de boordradio, is het weer een veelbesproken in de paddock.

Vlak voor de start van het Grand Prix-weekend in Singapore uitte FIA-president Mohammed Ben Sulayem zich fel tegen de scheldpartijen van de coureurs. Volgens Ben Sulayem zouden coureurs zich meer bewust moeten zijn van hun voorbeeldfunctie.

Waar eerder Max Verstappen al vrij kritisch was op deze uitspraak, is ook Lando Norris not amused. In gesprek met onder andere RacingNews365 reageert de Brit op de veelbesproken uitspraken. "Ze kunnen de radio's ook gewoon niet uitzenden. Het is dus lekker makkelijk gezegd vanuit hun kant. We zitten in het heetst van de strijd, presteren onder druk en zijn betrokken bij gevechten en crashes."

Iets voor de FIA

"Het is voor hun makkelijker gezegd dan voor ons gedaan", zo vervolgt een uitgesproken Norris. "Wij gaan naar buiten en geven alles wat we hebben om te racen. Dat doen we met passie en liefde, maar zorgt ook voor een hogere hartslag."

En dan komen er wel eens scheldwoorden bij kijken volgens Norris. "Natuurlijk levert dat weleens wat slechte woorden op. Maar dat is alleen maar omdat we alles geven en ons soms benadeeld voelen wanneer dingen niet gaan zoals je wil. Maar ik weet zeker dat dat in andere sporten ook zo is, alleen bij hun wordt niet altijd alles opgenomen."

"Ik denk dan ook dat het meer iets voor de FIA is om aan te pakken en niet zo zeer voor ons. Soms wordt het (de scheldwoorden) ook gebruikt om iets duidelijker te maken. Het is vaak niet bedoeld om iemand af te vallen, ook al kan het agressief klinken. Soms is het gewoon een gevoel wat er uit moet en zolang het team het begrijpt, heeft het een grote impact", zo sluit Norris af.

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel