Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Norris openhartig na vrijdag in Mexico: "Goede ronde, misschien wel té goed"

De eerste twee vrije trainingen in Mexico zijn op vrijdag verreden en Lando Norris zat er gelijk goed bij. Misschien zelfs té goed, zo grapt hij zelf.

Norris Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de vrijdag was het tijd voor de eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Mexico, waar Max Verstappen gelijk goed uit de startblokken kwam en twee keer de snelste tijd van de training reed. Lando Norris had ook een goede dag: VT1 sloot hij af met de vierde tijd en de tweede vrije training wist hij binnen twee tienden van Verstappen te komen.

Toen hij vrijdag gevraagd werd of hij blij is dat hij als enige coureur binnen anderhalve tiende van Verstappen wist te komen, reageerde hij laconiek: "Is dat de uitdaging? Binnen anderhalve tiende komen?"

"Veel coureurs zaten er twee tienden vanaf. Of nee, veel coureurs zaten er drie tienden vanaf", zo gaat hij tegenover F1TV verder. "Ik vond het een goede vrijdag. Een goede start voor het weekend, het zit dicht bij elkaar."

Te vroeg gepiekt?

Met een top negen binnen een seconde in de tweede vrije training zit het veld weer dicht op elkaar. "Het lijkt erop dat het heel snel verschillende kanten op kan gaan. Ik had een erg goede ronde, misschien wel te goed zo vroeg in het weekend! We zullen blijven proberen te verbeteren, maar het is een goed begin."

Hij wordt dan ook gevraagd of er nog winst te halen valt om nóg dichter bij de drievoudig wereldkampioen te komen. Je ziet de twijfel in zijn gezicht: "Niet heel veel", zegt hij na wat getwijfel eerlijk. "We zijn het weekend heel goed begonnen. Ik denk dat we het weekend over het algemeen altijd goed beginnen."

Eigenlijk laat Norris met zijn McLaren vanaf het begin van het weekend al tijden zien die dicht zitten bij het maximale potentieel van de auto. "We hebben naar mijn mening altijd een goed idee waar we de auto moeten neerzetten om mee te beginnen, en normaal gesproken zit het er niet ver vanaf van waar we aan het einde van het weekend eindigen."

"Er valt niet veel te winnen gedurende het weekend. Er zijn altijd kleine dingen en die kleine dingen tellen op. Er zijn nog steeds dingen te verbeteren, ook aan mijn rijgedrag, kleine dingen hier en daar. Maar om Red Bull uit te dagen, dat zal denk ik moeilijk worden hier", zo sluit de McLaren-coureur af.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel