Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris pronkt met veelbesproken McLaren-foefje: "De FIA is tevreden!"

Het blijft een belangrijk onderwerp in de Formule 1: de flexibele vleugels van McLaren. Voor velen is het een doorn in het oog, maar Lando Norris is juist blij met hoe zijn team de mazen van de wet durft op te zoeken. Volgens de Brit hoort dat bij de sport.

Norris Baku Thursday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat er eerder dit seizoen al discussie ontstond rondom de voorvleugel van McLaren, is er sinds afgelopen weekend ook discussie rondom de achtervleugel van het team uit Woking. Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan werd op de onboard-beelden duidelijk dat de MCL38 een soort foefje heeft op het rechte stuk, waarbij op hoge snelheid de achtervleugel een klein beetje doorbuigt.

Ook bij de FIA is de ophef doorgedrongen en dat resulteerde in een statement van de autosportfederatie. Volgens de FIA was er niets illegaals aan de McLaren en komen de auto's 'gewoon' door de tests heen. In Singapore krijgen de beide coureurs uiteraard vragen over de legaliteit van hun auto, maar volgens Lando Norris is er niets aan de hand. Sterker nog, de Brit is trots op de vindingrijkheid van zijn team.

"Ik ben erg blij, want we doen ons werk goed," zo vertelt Norris in gesprek met onder andere RacingNews365. "Dus ja, alles is getest en alles is legaal, dus wij doen gewoon wat we mogen. Dit is waar Formule 1 voor bedoeld is, binnen de regels de grenzen opzoeken. We hebben alle tests doorstaan en de FIA is tevreden. Dus ik ben trots en blij met wat het team voor elkaar krijgt."

Engineers

Volgens Norris is een dergelijke strategie, het opzoeken van de grenzen binnen een reglement, ook wat nodig is om aan de kop van het veld mee te strijden: "Ze (de engineers red.) zoeken de grenzen op en dat is wat je moet doen als je aan de top wilt vechten en het op wilt nemen tegen mensen die er ook om bekend staan dat ze zulke dingen doen en elk mogelijk gebied verkennen"

"Dus, ik ben trots op het team dat we elk mogelijk gebied hebben verkend. In het verleden waren we niet in situaties waarin we dat konden doen, maar nu zijn we in die positie. Dus ik ben heel blij. Naar mijn mening is het ook erg cool om te zien, omdat er zoveel rollen zijn (in zo'n proces red.)", zo vervolgt Norris

De Brit is overigens ook van mening dat de andere teams hetzelfde doen: "Er is altijd een hele hoop gaande. Teams, waaronder wij, vinden altijd manieren om dingen te doen waar andere mensen nog niet aan hebben gedacht. Maar hoeveel je ons ook ziet doen, er zijn genoeg andere teams die zaken proberen die je niet op tv of op bepaalde camera's (kunt) zien. Maar we zijn niet de enigen, want dit is een groot spel."

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel