Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verklaart zware crash in Las Vegas na ziekenhuisbezoek

Een enorme klapper van Lando Norris in de beginfase van de race in Las Vegas resulteerde in een safety car en een bezoekje aan het ziekenhuis.

Norris hospital Las Vegas crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Lando Norris @ Instragram

Na een teleurstellende kwalificatie van de GP van Las Vegas, waarbij Lando Norris niet verder kwam dan Q1, was er zondag tijdens de race nog genoeg potentie om punten te scoren. Deze potentie verdween al in ronde 3, toen Norris de controle over zijn McLaren verloor en hard in de bandenstapel eindigde. Hij kon zelfstandig uitstappen, maar na een check van het medische team werd hij voor de zekerheid doorgestuurd naar het ziekenhuis.

De vloer raakte het asfalt

"Een ongelukkig einde van ons Las Vegas GP-weekend", geeft Norris als eerste reactie na zijn ziekenhuisbezoek. De reden van de crash is nu wel duidelijk: "De onderkant van mijn vloer raakte het asfalt, waardoor ik de achterkant verloor en de muur raakte."

Ondanks de magere P10 van zijn teamgenoot, had Norris nog wel goede hoop op een goed eindresultaat: "Niet de manier waarop we wilden dat het weekend zou eindigen, vooral omdat het tempo er aan Oscars kant veelbelovend uitzag."

Tot slot bedankt hij het medisch personeel en kijkt hij uit naar de laatste race van het seizoen: "Mijn grote dank gaat uit naar de medische staf die me heeft nagekeken en naar het team voor het werk dat ze nu aan de auto moeten verrichten. Nog een week om te resetten en dan gaan we er weer tegenaan voor de seizoensfinale in Abu Dhabi."

Norris heeft ook al via Instagram zijn fans gerustgesteld. Bekijk het bericht hieronder:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore