Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Audi

Officieel: Audi stelt Wheatley aan als teambaas

Audi heeft bevestigd dat Jonathan Wheatley als teambaas is aangesteld. Red Bull lichtte al tipje van de sluier op bij de aankondiging van zijn vertrek, maar nu laat Audi officieel van zich horen.

Audi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het nieuws kwam toch wel als donderslag bij heldere hemel: sportief directeur Jonathan Wheatley vertrekt bij Red Bull. Het team uit Milton Keynes liet ook gelijk weten dat Wheatley de nieuwe teambaas van Audi zou worden, maar leek zo het Duitse merk een beetje te overvallen. Een officiële bevestiging vanuit het hagelnieuwe fabrieksteam bleef namelijk uit.

Nu heeft Audi de komst van Wheatley alsnog bevestigd. De Brit maakt het seizoen af bij Red Bull en treedt op zijn laatst in juli 2025 toe. Audi heeft Sauber overgenomen en treedt in 2026 toe tot de Formule 1 wanneer de reglementen op de schop gaan. Wheatley gaat samen met de recent aangestelde Mattia Binotto het team leiden.

Wheatley bedankt in het persbericht eerst Red Bull. "Ik ben er ontzettend trots op dat ik de afgelopen achttien jaar deel onderdeel was van Red Bull Racing en ik vertrek met veel mooie herinneringen. De kans om als teambaas van een fabrieksteam een actieve rol te spelen in Audi's toetreding tot de Formule 1, is echter een uniek, spannend vooruitzicht. Ik kijk uit naar de uitdaging en ben ook blij om samen te werken met Mattia, die ik al vele jaren ken en de juiste persoon is om mee samen te werken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel