Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Ook Alpine slachtoffer van putdeksel in Las Vegas

Niet alleen Ferrari lijkt met een flink bak schade te zitten, maar ook Alpine. Het Franse team wisselt van chassis voor Esteban Ocon na schade, vermoedelijk toegebracht door een putdeksel.

Ocon Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het moest een wervelende show worden, dat hele weekend van de Formule 1 Grand Prix van Las Vegas. Voor de organisatie voltrok zich echter een doemscenario. De eerste vrije training werd definitief gestaakt, nadat Carlos Sainz met zijn bolide een putdeksel uit het asfalt had getrokken. Of had Esteban Ocon dat al gedaan, waarna Sainz over die putdeksel is gereden?

Hoe dan ook: ook Alpine kampt met een flinke bak schade, naar eigen zeggen door toedoen van een putdeksel. Zo zeer zelfs dat men al heel snel besloot het chassis van de Fransman te wisselen. En ook Ferrari heeft naar RacingNews365 begrijpt inmiddels besloten de schade te laten voor wat het is en ook een nieuw chassis aan te spreken.

Overigens lijken beide teams aanspraak te kunnen maken op een zekere vergoeding als blijkt dat de schade aan de auto's is ontstaan door onveilige baancondities. Dat was in ieder geval wel zo toen in Bakoe '19 George Russell over de putdeksel reed.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel