Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Vader Perez: "Alles bij Red Bull draait om Verstappen"

Antonio Perez, de vader van Red Bull-coureur Sergio Perez, laat na de Grand Prix van Japan weten dat zijn zoon is aangenomen om tweede coureur te zijn en dat alles binnen het team van Red Bull afgestemd wordt op de behoeftes van Max Verstappen.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Japan was een race om snel te vergeten voor Sergio Perez. Na een openingsronde als flipperkast (de woorden van Red Bull-teambaas Christian Horner), moest de Mexicaan meerdere straffen incasseren. Hij kon dan wel een gridstraf voor de Grand Prix van Qatar voorkomen, de vier strafpunten die er op zijn superlicentie bij zijn gekomen blijven een jaar staan.

In gesprek met het Mexicaanse Esto doet de vader van Checo, Antonio Perez, een boekje open over wat hij van het team van Red Bull Racing vindt. Volgens Perez senior is het duidelijk dat het team uit Milton Keynes de focus heeft liggen op tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen: "Alles is rond Max gebouwd, dat moet hij (Perez, red.) respecteren", zo legt hij uit. "De auto is afgestemd op Max, die graag veel grip aan de voorkant van de auto heeft." De Mexicaan heeft een andere voorkeur als het gaat om F1-bolides: "Checo prefereert grip aan de achterkant, maar hij moet dus rijden met een auto die op het lijf van Max is geschreven.”

Het is voor de Mexicaanse vader duidelijk dat er een eerste en tweede rijder is binnen het team van Red Bull: "Checo staat tweede en dat is precies de positie waarvoor hij aangenomen is bij Red Bull. Er is maar ruimte voor één wereldkampioen." Toch maakt Perez senior zich geen zorgen over de positie van zijn zoon binnen de Formule 1-wereld: "Hij heeft enorm veel fans over de hele wereld en is de enige coureur uit Latijns-Amerika. Elk merk ter wereld zou blij met hem zijn", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Sublieme Verstappen laat stoeltje Perez nog meer wankelen

Hieperdepiep! Red Bull pakte de wereldtitel voor teams in de Formule 1. Hulde aan Max Verstappen en Sergio Perez! Of toch vooral aan Verstappen, Ruud Dimmers, Tom Coronel en Joris Mosterdijk?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel