Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez doet opvallende oproep aan Red Bull: "Dat zal mij helpen"

Dat het niet het seizoen van Sergio Perez is, weten we inmiddels wel. Ondanks dat hij nogal altijd tweede staat in de WK-stand is het sentiment rondom de Mexicaanse Red Bull-coureur een heel stuk gematigder. Zelf richt hij zich ook al op 2024.

Perez Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het beeld in Japan was typerend. Red Bull verzekerde zich daar van de constructeurstitel, na de zege van Max Verstappen. Sergio Perez haalde er de finish niet. Op de juichfoto's na afloop stond een lachende Perez, weliswaar als een boer met kiespijn. Een race later kroonde Max Verstappen zich voor de derde keer tot wereldkampioen door de GP van Qatar te winnen. Door meerdere fouten moest Perez daar genoegen nemen met P10.

De teamgenoot van Verstappen staat ook in 2024 onder contract bij Red Bull en hoopt volgend seizoen een beter jaar te draaien. De Mexicaan weet wat daarvoor nodig is. "Ik denk een meer consistente basis gedurende het seizoen. En het hebben van een auto die het hele jaar door niet zo veel verandert. Dat draagt ook bij om consistenter te kunnen zijn. Ik denk dat dat de sleutel zal zijn, want dat was wat er gebeurde in de eerste paar races", doelt Perez bij Sky Sports op zijn twee overwinningen aan het begin van dit seizoen.

Perez geeft aan dat de ontwikkeling van de wagen gedurende het seizoen niet in zijn voordeel was. "Ik denk dat toen we de auto begonnen te ontwikkelen, ik het gevoel had dat de auto van me wegdreef. Ik moest telkens de balans zoeken, compromissen sluiten hier en daar. De verdere details houden we intern bij het team. Het is iets waar we ons allemaal bewust van zijn en hopelijk kan het volgend jaar een ander verhaal worden."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel