Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Perez en Red Bull de spil in potentieel knotsgek Silly Season

Hou je vast voor een knotsgek Silly Season in de Formule 1 in 2024. Liefst veertien contracten van F1-coureurs lopen eind '24 af. De belangrijkste spil? Sergio Perez.

Perez Norris Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen, Lewis Hamilton, George Russell, Lando Norris en Oscar Piastri zijn de vijf coureurs die zeker zijn van een Formule 1-toekomst na 2024. Van Lance Stroll is het onduidelijk hoe lang zijn contract doorloopt (zo lang vader Lawrence aan het roer van het team staat, wellicht?) en de veertien overige coureurs hebben een contract dat eind 2024 afloopt.

Dat betekent dat gedurende het seizoen 2024 een flinke stoelendans kan ontstaan. Een belangrijke spil, zo niet dé belangrijkste spil daarin, is Sergio Perez. Hij bezet immers een felbegeerd stoeltje bij Red Bull. Geen enkele coureur zal zomaar nee zeggen tegen de snelste auto van het veld, ook al deel je die met Max Verstappen. Formule 1-coureurs hebben ook allemaal een groot genoeg ego om te denken dat ze de beste zijn en Verstappen kunnen verslaan, dus spiedende ogen zullen gericht zijn op het stoeltje dat nu nog aan de Mexicaan toebehoort.

Maar wat als Perez het niet genoeg doet om zijn zitje te behouden? Of zijn er wellicht al contracten getekend met mogelijke opvolgers, zoals bijvoorbeeld Daniel Ricciardo? Als iemand uit de eigen gelederen doorschuift, dan zullen andere puzzelstukjes normaal gesproken snel op hun plaats vallen. Dan schuift iemand van AlphaTauri door naar Red Bull en wordt het vacante zitje bij AlphaTauri logischerwijs opgevuld door Liam Lawson. Dat gezegd hebbende heeft Red Bull altijd geroepen dat ze sowieso één ervaren kracht bij AlphaTauri willen hebben. Kan Tsunoda gepromoveerd worden tot zo'n 'ervaren kracht'?

Afgelopen seizoen werd er volop door Red Bull geflirt met Lando Norris, maar als ze naar zijn diensten willen hengelen, zullen ze ongetwijfeld met een behoorlijke afkoopsom op de proppen moeten komen. Maar dat scenario zou pas écht een stoelendans op gang brengen, aangezien McLaren de weg naar boven ingezet lijkt te hebben, hetgeen dat stoeltje ook interessant maakt. Iedere coureur die doorschuift laat dan weer een vacant stoeltje achter.

Vers bloed?

De eerlijkheid gebiedt echter te zeggen dat het grootste deel van de coureurs dat een contract tot eind 2024 heeft niet méér lijkt te kunnen krijgen bij een ander team. Een Alex Albon zou daar een uitzondering op kunnen zijn met zijn meer dan prima prestaties bij Williams. Maar de Alfa Romeo- of Haas-coureurs, daarvan moet je misschien zeggen dat ze al blij mogen zijn met het zitje dat ze al hebben en op hun best in moeten zetten op contractverlenging.

En dat in de wetenschap dat heel veel coureurs staan te popelen om de overstap naar de Formule 1 te maken. Dat peloton aan jonge honden is volgend jaar alleen maar groter, omdat er in 2024 precies nul debutanten aan het vertrek staan. Denk aan coureurs als Fred Vesti, Theo Pourchaire, Felipe Drugovich. En wat te denken van Mick Schumacher? Ook die heeft de F1 echt nog niet uit zijn hoofd gezet. Er lopen heel veel contracten af eind 2024. Zien we ze allemaal terug in 2025? Vast niet.

En dan heb je ook nog te maken met de (kleine) mogelijkheid dat in 2025 Andretti Cadillac F1 op de grid verschijnt. Durft dat team in dat geval te kiezen voor jong talent, of is het ervaring aan de hand waarvan dat team de F1-top wil bestormen? We weten nu niks. Nóg niks.

Bekijk het volledige contractoverzicht van de Formule 1-coureurs hieronder.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024