Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez gaat 'r toch weer voor: "Tweede is me nu immers al gelukt"

Sergio Perez rijdt komend seizoen voor het vierde jaar op rij naast Max Verstappen. Opnieuw telt maar één doel voor hem.

Perez Abu Dhabi 4645
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Van Sergio Perez kan je niet zeggen dat hij afgelopen seizoen niet heeft gedaan waarvoor hij door Red Bull is aangenomen. Hij werd tweede achter Max Verstappen, waarmee hij op papier dus 'best of the rest' was. Voor het eerst in de teamgeschiedenis werd Red Bull eerste én tweede bij de coureurs. En dus kon dat vinkje worden gezet.

Ook Perez zette dat vinkje: tweede. Maar nu wil hij dus meer: "Mijn belangrijkste doel is nu kampioen worden. Tweede ben ik nu al geworden en ik wil het enkel nog beter doen", aldus de Mexicaan tegenover onder andere RacingNews365.

"Ik ben me er echter van bewust hoe groot die uitdaging is. We moeten daarom deze winterperiode volop benutten om het volgende seizoen direct te kunnen pieken, om vervolgens dat niveau te kunnen behouden gedurende de rest van het seizoen."

Dat 2023 ondanks de einduitslag wisselvallig was voor Perez, is nu vergeten: "Uiteindelijk telt alleen je positie na de Grand Prix van Abu Dhabi. Je moet op die manier bij kunnen dragen aan de successen van het team. ik ben me bewust van de ups en downs die ik heb gekend, maar daar hebben we van geleerd. Dat is belangrijk en dat is goed."

"Dit jaar heeft ons sterker gemaakt en van daaruit kunnen we vooruitkijken", zo vervolgt Perez, om daaropvolgend aan te geven waar de belangrijkste winst van afgelopen seizoen hem zit.

"Dat zit 'm vooral in de auto en hoe ik daar meer uit weet te halen op de verschillende circuits. Ik denk dat ik op dat vlak veel winst heb geboekt samen met mijn team van engineers. We weten als collectief beter hoe we de maximale performance uit de auto kunnen halen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore