Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez roept op tot straf voor Hamilton na incident

In Q1 vond er een incidentje plaats tussen Sergio Perez en Lewis Hamilton op Zandvoort. Perez hoopt dat de stewards Hamilton zullen daar gepast voor zullen straffen.

Perez Dutch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland ging het even mis tussen Sergio Perez en Lewis Hamilton. Perez remde aan voor bocht 9, maar stuitte op een langzaam rijdende Hamilton en moest noodgedwongen zijn ronde afbreken. De Mexicaan slingerde een geïrriteerd radiobericht de wereld in en vraagt na afloop om een straf. De stewards hebben namelijk een onderzoek ingesteld naar het incident.

"Hij deed zijn best om aan de kant te gaan, maar helaas kwamen we op het verkeerde moment op de verkeerde plaats terecht,” vertelt Perez tegenover onder meer RacingNews365. "De stewards zijn dit jaar erg streng en ik heb straffen gekregen voor veel ergere zaken, dus ik verwacht wel dat hij een straf krijgt, helaas."

Mocht Hamilton inderdaad bestraft worden, lijkt het te gaan om een gridstraf van drie plaatsen. Normaal gesproken is dat de straf voor een incident als dezen.

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel