Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez verbijsterd over 'pure willekeur' bij de FIA: "Niet dat mijn woorden helpen"

Sergio Perez is verbijsterd over het feit dat in zijn ogen de F1-coureurs puur willekeurig werden aangepakt om het overschrijden van track limits. De één wel, de ander niet. Hij weet niet wat te doen.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de vrijdag werd overeenstemming bereikt over het verbreden van de kerbstones in de bochten 9, 12 en 19 op het Amerikaanse Circuit of the Americas, dit om de coureurs wat tegemoet te komen in bochten waar track limits een probleem voor hen konden vormen.

Max Verstappen verloor zijn tijd op vrijdag die goed genoeg was voor poleposition vanwege track limits, maar die tijd was wél geldig geweest als hij die ronde een dag later na de aanpassingen had gereden.

Het is het tweede raceweekend op rij waarin track limits zijn aangepast, nadat men zich daar in Qatar toe genoodzaakt zag toen Pirelli scheurtjes ontdekte in de banden, dit door toedoen van kerbstones.

Echter, die handreiking heeft er in Austin niet toe geleid dat iedereen netjes binnen de lijntjes kleurde. Dat viel ook Red Bull-coureur Sergio Perez op. Dat maakt hij kenbaar tegenover onder andere RacingNews365. "Het waren goede gesprekken die we er van vrijdag op zaterdag over gevoerd hebben, de track limits waren nadien duidelijker zichtbaar."

"Maar ik heb ook al voorbeelden gezien van coureurs die alsnog eroverheen gingen, maar niet bestraft werden, terwijl dat eigenlijk wel had moeten gebeuren. Ik denk niet dat er sprake was van enige constantheid (over het uitdelen van straffen, red.)."

Tijdens de race op zondag liet Perez zich eveneens meermaals horen over Russell, die volgens de Mexicaan voor zijn neus de track limits meermaals overschreed. Een straf kwam er niet. Perez baalt ervan dat je als coureur nu gewoon niet weet waar je aan toe bent: "Ik heb geen idee wat te doen, maar ik weet ook dat wat ik hier ook over zeg dat niks gaat veranderen", zo slaakt hij een diepe zucht.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel