Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Perez zet hoog in: 'Mexico belangrijkste weekend van het seizoen'

Race 19 van het Formule 1-seizoen brengt de coureurs komend weekend naar Mexico. Voor Sergio Perez een thuisrace en dat schept verwachtingen, vindt hij zelf.

Perez US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het laatste podium voor Sergio Perez dateert alweer van vijf races terug. Begin september reed de Mexicaanse Red-Bull-coureur achter teamgenoot Max Verstappen naar plek twee. De races erna kon Perez zich niet mengen in de strijd om het podium. In zijn thuisrace in Mexico-Stad is hij gebrand op een goed resultaat en hij legt de lat voor zichzelf hoog. "Mexico is mijn belangrijkste weekend van het seizoen en ik kan niet wachten op mijn thuisrace", kijkt Perez vooruit.

"De support in Austin was geweldig, dus ik kan me niet eens voorstellen hoe Mexico zal zijn, het zal heel speciaal zijn. We hebben een aantal goede stappen gemaakt met de auto, maar we hebben onze vooruitgang niet volledig kunnen laten zien doordat we het afgelopen weekend een paar verkeerde dingen hebben gedaan met de set-up van de wagen."

De afgelopen twee races in Mexico reed Perez telkens naar P3. Hij gaat ook dit jaar voor een podiumplek. "Ik ben optimistisch voor deze week, we weten nu welke richting we op moeten dus hopelijk kunnen we dat laten zien. We moeten nog een paar dingen regelen met de auto en dan moeten we sterker terugkomen. Ik wil dat Mexico uitloopt om het hele Oracle Red Bull Racing Team te steunen, niet alleen mij", zegt Perez.

De Mexicaan lijkt hiermee voor te sorteren op het boegeroep richting teamgenoot Verstappen toen hij afgelopen zondag in Austin het middelpunt van de feestvreugde was op het podium na zijn zege.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel